Szabadon álló kád

Szabadon álló kád

Összesen: 6 termék
Szürő:
Méret
Árkategória
Rendezés:
Új termékek elől

Szabadon álló kád

Ha nemcsak a napi tisztálkodás miatt használna egy kádat, hanem a pihentető kikapcsolódás és relaxálás is fontossá vált, akkor érdemes elgondolkodnia egy szabadon álló kádban. Az említett terméktípus az általa nyújtott funkciók mellett dizájnjával is leveszi a vásárlóinkat a lábukról, hiszen egyedi megjelenéssel rendelkezik, amivel bármelyik fürdőszoba ékkövévé válhat. Ha Ön is ilyenre vágyik, érdemes szétnéznie az M-Acryl kínálatában. 

Szabadon álló kádak: fő a szabadság

A legfőbb tulajdonságuk már a nevükben is megtalálható, hiszen ezek a kádak szabadon állnak, így ennek köszönhetően telepítésükkor nem lesz szükség semmilyen fal vagy sarok támasztására. Jóval kevesebb kompromisszumot kell kötnie tehát a fürdőszoba kialakításakor, hiszen a szóban forgó termékek szinte bárhová elhelyezhetők. A tisztálkodás mellett a kádak fő funkciója, hogy pihentető legyen a bennük eltöltött idő.

Egy térben álló kád az otthoni luxust is megtestesíti, hiszen sajátos esztétikával és eleganciával rendelkeznek. Léteznek olyan hálószoba kialakítások, amelyekben van lehetőség fürdőkád elhelyezésére is. 

A szabadon álló kádak napjaink nagy újjászületett klasszikusai. Mondhatni reneszánszukat élik, hiszen már az ókorban is léteztek ehhez hasonló fürdőkádak. 

Bármennyire is sokfélék és nagyszerűek a szabadon álló kádak, vásárlás előtt érdemes utánajárnia, hogy milyen lehetőségei vannak elhelyezés, férőhely, vagy a megfelelő vízkiállások tekintetében. A pozitívumok mellett az esetleges hátrányokat is érdemes számba vennie.

 A szabadon álló kádak általában drágábbak is a szokványos modellekhez képest, ám ezzel párhuzamosan elmondható, hogy kompakt, szinte használatra kész állapotban érkeznek. Nincs szükség a fal megbontására, többségük egyszerűen, akár szakember nélkül is beszerelhető.

Milyen típusai vannak a szabadon álló kádaknak?

A szabadon álló kádakat megkülönböztethetjük a méret, a forma és a kádperem magasságának szempontjából is, de alapvetően háromféle típusról beszélhetünk.

  • Térben álló kád
  • Falra tolható szabadon álló kád
  • Lábon álló kád

A térben álló kád a helyiség közepén is állhat, amennyiben megvan hozzá a megfelelő kialakítás. Ha ez megoldható, akkor igazán különleges kényelemben lehet része, ráadásul esztétikailag is mutatósabb egy hagyományos kádnál. Ez különösen igaz a lábakon álló kádakra, ami szintén elhelyezhető akár a helyiség középén. Ez a típus főként akkor fogja belopni magát a szívébe, ha szereti a retro dolgokat. A falra tolható szabadon álló kád ugyancsak nagyon népszerű manapság. Téglalap alakú, ovális és aszimmetrikus változatokban megtalálható. Kialakításából adódóan akár kisebb fürdőkbe is jó választás lehet. 

Mitől különlegesek az M-Acryl szabadon álló kádak?

Az M-Acryl kínálatában időtálló, tükörsima, magasfényű akrilból készült, antibakteriális felülettel rendelkező kádakkal találkozhat. A kádak tisztítása egyszerű, a termékek 15 év múlva is hófehérek maradnak. 

Az M-Acryl szabadon álló kádak, biztos és erős lábszerkezettel készülnek. A túlfolyó krómja pedig karcolástűrő, amin  nehezebben telepszik meg a penész, - tehát sokkal higiénikusabb a hagyományos modellekhez képest. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe szabadon álló kád vásárlásnál?

A szerelés előtt tisztázni kell, hogy  mekkora a helyiség, hol és milyen típusúak a vízkiállások. 

Ugyancsak fontos kérdés, hogy milyen legyen a kád anyaga. Az öntöttvasnak kiváló a hőtartása, hangszigetelése és elég tartós, de nehéz elmozdítani, ha változtatni akarnánk. A zománcozott acéllemezzel már sokkal könnyebb, de könnyen sérülhet, ellentétben az akrillal, ami többe kerül, ám szinte minden jó tulajdonságot magában foglal, miközben számtalan forma- és színvariációban választható. A műmárvány kádak szintén masszívabbak, ám ha Önnek az impozáns megjelenés a legfontosabb, a valószínűleg ezek felé a kádak felé fog húzni a szíve.

Mindezeken túl persze még a kád méretre, formája, a perem szélességére, a tisztíthatóságra és az árazásra is érdemes gondolnia már a tervezés elején. 

Ha szabadon álló kád, az M-Acryl lesz a jó választás! 

A régi idők klasszikus megoldásai ismét divatossá váltak, csak ezúttal modern köntösben. A szabadon álló kádak nagyszerű lehetőségeket rejtenek magukban, főként akkor, ha olyan minőségi gyártmányt választ, amire sokáig nem lesz gondja. Így otthonában igazán pihentető élménnyé válik a fürdéssel eltöltött idő. Ha ilyesmire vágyik, érdemes szétnéznie az M-Acryl kínálatában!