Kádparaván

Kádparaván

Kádparaván

A fürdésnek és a zuhanyzásnak egyaránt megvannak a maguk előnyei, azt azonban nem mindenki teheti meg, hogy zuhanyzót és kádat is telepítsen fürdőszobájába. Zuhanyozni persze a kádban is lehet, de a víz könnyebben ifröccsen, és az ebből adódó kellemetlenségeket ellensúlyozni kell. Megoldást jelenthet egy kádparaván, amely számos változatban elérhető ma már. Érdemes szétnézni az M-Acryl minőségi kínálatában!

Kádparaván: a kád nem csak fürdésre alkalmas 

Egy kádparaván kiváló alternatívát jelenthet mindazoknak, akik nem szeretnének, vagy nincs lehetőségük fürdőkádat és zuhanykabint is kialakítani a fürdőszobában. Bár a kád zuhanyzásra is alkalmas, ugyanakkor számolni kell azzal, hogy ilyenkor a víz óhatatlanul kifröccsen. Ennek megelőzésére használható zuhanyfüggöny is, de ezek többsége nem elég tartós és nem is túlságosan impozáns. 

Ha valami jobbat szeretnénk, akkor ott vannak a kádparavánok, amelyek felszerelése könnyű, és többféle változatban is megtalálhatók, így mindenki fellelheti a számára legmegfelelőbbet. Az előnyei közé tartozik, hogy a fürdőszoba tágasabb és világosabb hatást kelt, mint egy egyszerű zuhanyfüggöny használata esetén. A zuhanytér költséghatékonyan és praktikusan kialakítható, a végeredmény stabil és biztonságos, és praktikus. A vízlepergető rétegnek köszönhetően a kádparaván üvege egyszerűen tisztán tartható. 

Fürdőszobához igazítható: a helyiség adottságaihoz mérten választható fix és nyitható elemmel rendelkező kádparavánok, amik az ajtónyitás szerint rendkívül változatosak. Vannak harmonika ajtós, nyílóajtós és tolóajtós kádparaván kialakítások, de elérhetőek részben mozgatható, részben pedig fix elemből álló kádparavánok is.

Milyen típusai vannak a kádparavánoknak?

Zárt rendszerű kádparaván

Ennél a típusnál a kádparaván egy teljesen zárt zuhanyteret hoz létre. A paraván érhet faltól falig, vagy lezárható kiegészítő oldalfalak révén is. Így éppen olyan érzésünk lehet, mintha egy zuhanykabinban állnánk. A zárt kialakításnak köszönhetően pedig biztosak lehetünk abban, hogy nem úszik majd a fürdőszoba az esetlegesen kifröcskölt víztől.

Nyitott zuhanyfal kádra

Ebben az esetben oldalról nyitott marad a kád, ugyanakkor a kádra helyezett zuhanyfal segítségével nem vizezzük össze a tükröt, a bútorokat, illetve a padlót. Egy nyitott rendszerű kádparaván esetében általában már egy 50–80 cm szélességű fix üvegfal is képes a vízcseppek útját állni, de ha ennél is nagyobb biztonságra vágyunk, akkor széles méretskálából választhatunk. Sőt, akár több részből álló kádparavánokkal is növelhetjük a kádparaván által lezárt teret.

Mitől különlegesek az M-Acryl kádparavánok?

Az M-Acryl fürdőkád paravánok több ok miatt is egyedülállóan elegáns dizájnjuknak köszönhetően fürdőszobánk díszévé válhatnak. Előnyeik között említhető, hogy biztonsági üvegből, precíz alkatrészek használatával készülnek, és az EasyClean vízlepergető bevonatnak köszönhetően könnyebben tisztán tarthatók.

Az M-Acrylnál elérhetők egyrészes, többrészes és zárt rendszerű kádparavánok, de ajtónyitást tekintetében is több típusból válogathatunk, sőt törölközőtartós kialakítást is választhatunk.  

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe kádparaván vásárlásánál?

Egy kádparaván vásárlásánál érdemes néhány dolgot észben tartani, mielőtt kiválasztjuk a számunkra legjobban tetsző változatot. A legfontosabb a helyes méret és a fürdőszobához illő kialakítás kiválasztása, de oda kell figyelni arra is, hogy minőségi anyagokból készüljön, és könnyen tisztán tartható legyen a paraván.

Ha kádparaván kell, akkor M-Acryl! 

Ha kényelmesen szeretnénk zuhanyozni fürdőkádunkban, akkor a kádparaván egy nagyszerű választás. Nem könnyű azonban megtalálni a nekünk megfelelőt, hiszen sok szempontot figyelembe kell vennünk, ám az M-Acrylnál széles kínálat vár minket: számtalan típusból és minőségi anyagokból készült termékek közül válogathatunk.