Egyenes kád

Egyenes kád

Összesen: 17 termék
Szürő:
Méret
Árkategória
Rendezés:
Új termékek elől

Kívül egyenes, belül változatos: az egyenes kádakról

Hosszú időn keresztül azt gondoltuk, hogy egy kád egyenes és kész. Aztán beérkeztek hazánkba is a különféle továbbfejlesztett és „megbolondított” kádfazonok, és egészen háttérbe tolták a legalapvetőbb kád formát, amely uralta a piacot évszázadokon át: az egyenes kádat.

Napjainkban az egyenes kádak rendkívüli változatosságot mutatnak, főleg a korábbi időszakokhoz képest, de ez nem feltétlenül látszik első pillantásra. Az egyenes kádak nem csak arról kapták a nevüket, hogy a kádtest egyenes (vagyis nem kanyarodik, nem szélesedik, nem háromszög alapú stb.), hanem arról, hogy külső határoló vonalaik egyenesek, megkönnyítve ezzel a beépítést, biztosítva a stabilitást. Tulajdonképpen a téglalap alakú kádakat hívjuk egyenes kádnak.

Az egyenes kádak előnye, ami a hátránya is, hogy hosszanti helyet foglalnak el a fal mentén. Így a fürdőszoba teréből nem kérnek nagy darabot, de a falfelületből sokat elvesznek, ami gátolhatja a többi fürdőszobabútor elhelyezését. Nagy belterű fürdőszobában természetesen ez nem hátrány, és így szabadon élvezhetjük annak az előnyét, hogy az egyenes kádakban van legjobban lehetőség a testünk kinyújtóztatására, hiszen általában ezek kaphatóak a legnagyobb hosszúságokban.

A kád belsejének formáját a külsejére jellemző szigor (derékszögek, egyenes oldalfalak) nem határozza meg. Emiatt lehetséges, hogy az egyenes kádak elképzelhetőek szögletes, medenceszerű, piskóta alakú, ergonomikus, íves, egyik oldalon íves másikon egyenes stb. belső kialakítással, és ezeken a fő kategóriákon belül is széles a választék.

Az ergonomikus kialakítású típusoknál háttámasz, fejtámasz, kartartó is kialakításra került a kád anyagából, ami azért jó, mert az egyenes kádba engedett víztől ezek is felmelegszenek, nem kellemetlen hozzájuk érni.