Egyenes kád

Egyenes kád

Összesen: 17 termék
Szürő:
Méret
Árkategória
Rendezés:
Új termékek elől

Egyenes kád

A kádak közül az egyenes típus a legelterjedtebb a piacon, - nem véletlenül. A fürdőszobák zömébe egyenes kád kerül beépítésre, ám ezek között is találunk izgalmas darabokat, amikkel különlegessé tehetjük a fürdőszobánkat. Érdemes átnézni az M-Acryl széles kínálatát!

Egyenes kád, a klasszikus darab

Bár manapság már tényleg sokféle kádtípus közül választhatunk, a legtöbb ingatlanban még mindig a megszokott,  fal mentén elhelyezett egyenes kádat találhatunk a fürdőszobában. 

Az egyenes kádak nemcsak arról kapták a nevüket, hogy a kádtest egyenes (vagyis nem kanyarodik, nem szélesedik, nem háromszög alapú stb.), hanem arról is, hogy külső határoló vonalaik egyenesek, megkönnyítve ezzel a beépítést, biztosítva a stabilitást. Tulajdonképpen a téglalap alakú kádakat hívjuk egyenes kádnak. 

Az egyenes kádak előnye, egyben a hátránya is, hogy hosszanti helyet foglalnak el a fal mentén. Így a fürdőszoba teréből nem kérnek nagy darabot, de a falfelületből sokat elvesznek, ami nehezítheti a többi fürdőszobabútor elhelyezését. Nagy belterű fürdőszobában természetesen ez nem hátrány, és így szabadon élvezhetjük annak az előnyét, hogy az egyenes kádakban van legjobban lehetőség a testünk kinyújtóztatására, hiszen általában ezek kaphatóak a legnagyobb hosszúságokban. 

Az egyenes kádak nemcsak kényelmesek, praktikusak és esztétikusak is. Előlap nélküli vásárlás során nekünk tetsző csempével burkolhatjuk, de választhatjuk normál vagy trópusi fa oldalburkolattal is. Mindamellett könnyen stílusunkhoz igazíthatjuk, és gyakorlatilag mindenhol megtaláljuk ezt a termékfajtát, amely rendkívül sok méretben elérhető.  

Kívül egyenes, belül változatos

A standard szélesség 70 centiméter, a hosszúság viszont egészen változatosnak mondható, hiszen akár 120 centimétertől indulva akár 190 centiméteres kádat is vásárolhatunk. A kád belsejének formáját nem korlátozza a külsejére jellemző szigor (derékszögek, egyenes oldalfalak). Egyenes kádak elképzelhetőek szögletes, medenceszerű, piskóta alakú, ergonomikus, íves, egyik oldalon íves másikon egyenes stb. belső kialakítással, és ezeken a fő kategóriákon belül is széles a választék. Az ergonomikus kialakítású típusoknál háttámasz, fejtámasz, kartartó is kialakításra kerül a kád anyagából, ami azért jó, mert az egyenes kádba engedett víztől ezek is felmelegszenek, így nem kellemetlen hozzájuk érni.

Megkülönböztethetünk véglefolyós és középlefolyós kádakat is, előbbinél a lefolyó, és a túlfolyó a kád valamelyik végében található, utóbbinál pedig a lefolyó középen kerül elhelyezésre. Ez főként akkor lehet hasznos, ha a kádak gyakran használjuk a párunkkal romantikus fürdőzések alkalmával.

Mitől különlegesek az M-Acryl egyenes kádak?

Egyenes kádakból valóban sokfélét találhatunk, de a kényelmünk érdekében ebben az esetben is érdemes a minőségre törekedni. Éppen ezért lehet jó választás otthonunkba egy kiváló M-Acryl fürdőkád. A szóban forgó termékek több okból is egyediek: az akrilból készült darabok időtállóak, tükörsima, magasfényű antibakteriális akril felülettel rendelkeznek. Ez az anyag nagyszerű választás lehet, mivel kimagaslóan strapabíró, súlyából adódóan egyszerű a beszerelése, nem kell attól tartanunk, hogy hófehér színű felület megszürkül, ha pedig apróbb sérülés keletkezne rajta, gyorsan megjavítható. 

Ugyancsak egyedülállók az M-Acryl egyenes kádak abban a tekintetben, hogy számos kiegészítővel szabhatjuk  személyre  őket. Így például választhatunk a különböző előlapok közül, rendelhetünk hozzá fejpárnát, hidromasszázst, vagy színterápiát, de megemlíthetjük még a széles méretválasztékot, a trendi külsőt, a kényelmes belső kialakítást, vagy az automata le- és túlfolyót. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe egyenes kád vásárlásnál?

Mint minden esetben, amikor egy új kád vásárlását tervezzük a fürdőszobánkba, fontos, hogy tisztában legyünk a helyiség méreteivel és adottságaival. Ezek ugyanis nagyban meghatározzák, milyen típusokból válogathatunk, még akkor is, ha az egyenes kádak többsége egyszerűen telepíthető.  Nem kerülheti el figyelmünket a pontos magasság sem, a gyerekek és az idősebbek számára például fontos, hogy könnyen és biztonságosan ki- és be tudjanak szállni a kádba. Lényeges, hogy hova kerül a lefolyó, és milyen a kád belső kialakítása. 

Mint azt fentebb már említettük, többféle forma közül válogathatunk, extrákkal pedig még kényelmesebbé tehetjük a kádat. 

Kiváló minőségű egyenes kádak az M-Acryl kínálatában 

Amikor kimondjuk a fürdőkád szót, szinte minden embernek a klasszikus, téglalap alakú, fal mentén elhelyezett, általában csempeburkolattal ellátott kádak ugranak be. Ezeket találjuk a legtöbb ingatlanban, hiszen ezekből tényleg nagyon széles a választék, könnyen telepíthetők, ráadásul jó pár olyan előnnyel rendelkeznek, amelyek miatt biztosan nem mennek ki a divatból. Az egyenes kádakat manapság sokféle méretben, dizájnnal és rengeteg kiegészítővel megtalálhatjuk. Elégedettek azonban csak akkor lehetünk, ha minőségi kádat vásárolunk, éppen ezért ajánljuk az M-Acryl kínálatát.