Sarokkád

Sarokkád

Összesen: 6 termék
Szürő:
Méret
Árkategória
Rendezés:
Új termékek elől

Sarokkád

Legyen szó kisebb vagy nagyobb a fürdőszobáról a sarokkádak nagyszerű megoldást kínálhatnak, ha egy pihentető fürdőt venni az otthonában. Ennek a típusnak a kialakítása jóval helytakarékosabb a hagyományos egyenes modellekhez képest, de a tévhittel ellentétben már nem feltétlen drágábbnak azoknál. A különleges paraméterekkel rendelkező kádak (exkluzív alapanyag, masszázsrendszer, speciális dizájn stb.) lehetnek drágábbak, de az alapdarabok nem járnak kiemelkedő költségekkel,  így érdemes lehet elgondolkodni egy ilyen darabban. Sarokkádra lenne szüksége? Nézzen szét az M-Acryl kínálatában! 

Sarokkád: számos esetben optimális megoldás

Az egyik legpraktikusabb fürdőkád változatnak mondhatjuk, hiszen kifejezetten helytakarékos, és jól illik a különböző fürdőszoba dizájnokhoz. Ezek a darabok nem igénylik a klasszikus hosszú-keskeny fürdőszobaformát és téveszmének bizonyul az is, hogy, csak a nagyobb és tágasabb helyiségekben helyezhetők el. Már egészen kicsi sarokkádakat is gyártanak, így kisebb fürdőkbe is jó választás lehet. 

Mit is takar pontosan a sarokkád elnevezés? Azokat a kádakat tekinthetjük sarokkádaknak, amelyek sarokra szerelhetők, valamint háromszög formájúak. Ebből létezik szimmetrikus és aszimmetrikus változat is. Előbbinél egy egyenlő szárú háromszöggel kell számolnunk, melynek befogói a falak mentén helyezkednek el, míg utóbbinál nem muszáj a kád fal mellett lévő oldalainak egyforma hosszúnak lenniük. 

Az aszimmetrikus előnyei közé tartozik, hogy többféle kombinációja létezik, tehát gyakorlatilag minden fürdőszobára megoldást kínálhat. Létezik íves sarokkád is, aminél a fal menti szárakat lezáró kádfal nem egyenes, de találhat szögletes sarokkádakat is. 

Mikor érdemes sarokkádat vásárolni?

Egy ingatlan építésekor vagy fürdőszoba-felújításakor nem kell külön indok, ilyenkor természetes, hogy az ember számításba veszi a lehetőségeit. Akkor is felmerülhet azonban az igény egy sarokkádra, ha a régi kádat szeretnénk lecserélni valami újszerűre, ami jobban illeszkedik az igényeinkhez. Ahogyan az a fentiekből már kiderülhetett, a sarokkád praktikus, és sokféle helyzetre kínál hosszabb távú megoldást.

Éppen ezért jöhet szóba akár kis-, akár nagyméretű fürdőszobák esetén. A sarokkádak egyik nagy előnye, hogy nagyon jól kihasználhatjuk velük a helyiség területi adottságait. A kádat burkolhatjuk vagy csempézhetjük is.

A pozitívumok közé tartozik a stílusos külső és a széles kádperem, amit akár a tusfürdők és piperék tárolására is használhatunk. Nem is beszélve a kényelmi szempontokról! A sarokkád belső, tágas kialakítása sokféle kényelmes fürdési pozíció felvételét teszi lehetővé, így egy viszonylag rövidebb belső kádhossz (100-120 cm) is tökéletesen elég még egy magasabb embernek is.  Sőt, egy nagyobb sarokkád két ember számára is komfortos közös fürdőzést tesz lehetővé. Szinte minden sarokkádnak része egy belső ülőke, amelyre szappanozás vagy tusolás közben helyet foglalhatunk. Ráadásul a sarokkádakba a ki- és beszállás is egyszerűbb a hagyományosabb verziókhoz képest. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe sarokkádak vásárlásnál?

Bármilyen kád mellett is tegyük le a voksát, mindig érdemes megfontolt döntést hoznia, és több szempontot is figyelembe vennie a választásnál. A döntés hosszú távú szól, az ember nem szokta havonta vagy évente cserélni a fürdőkádját.

Lényeges lehet, hogy milyen nagy a fürdőszobánk, milyen méretű kád férhet el a sarokban, a szerelvényezésre, csapkiállásokra, szennyvízlefolyóra pedig már a legelején gondolnia kell. Általában azt is ajánlani szokták, hogy a kád mellett 70 centiméternyi hely legyen szabadon, mert ezzel biztosíthatjuk a kényelmes használatot a beszállásnál és a kiszállásnál.

Előre jobb tudni azt is, milyen anyagból készüljön a kád, mivel ebből is van több fajta. A legtöbb esetben az akril a legideálisabb megoldás. Számos érv szól mellette, így például nem túl nehéz a beépítése, strapabíró, tapintásra kellemes, meleg hatást eredményez, a felülete tömör és magasfényű, antibakteriális jellemzőkkel bír, ráadásul széles választékot találhatunk ebből a típusból. Mindezeken túl extrákon is elgondolkodhatunk, hiszen az alap sarokkádak kényelmét tovább fokozhatjuk. Fokozhatjuk a kényelmet a fejtámláknak kialakított hellyel, vagy kádparavánnal.

Sarokkádak széles választéka az M-Acryl kínálatában! 

Legyen akár kicsi, akár nagy a fürdőszobánk, a sarokkád praktikus megoldás lehet, amivel helyet szabadíthatunk fel, és stílusosabbá tehetjük a helyiséget. Sokféle változata létezik és ma már nem feltétlenül drágábbak a hagyományos kádakhoz képest, ugyanakkor az extrákról sem kell lemondanunk. Bármire is legyen igénye, az M-Acryl kínálatát mindenképp érdemes átböngésznie vásárlás előtt.