Aszimmetrikus kád

Aszimmetrikus kád

Összesen: 7 termék
Szürő:
Méret
Árkategória
Rendezés:
Új termékek elől

Aszimmetrikus kádak

Ha kisebb méretű vagy különlegesebb kialakítású fürdőszobánk van, de mégis szeretnénk fürdőkádat, akkor az aszimmetrikus kádak nagyszerű megoldást kínálhatnak számunkra. Ez a típus egy köztes alternatíva az egyenes kádak és a sarokkádak között, és számtalan forma létezik belőlük. Íves és szögletes változatokkal egyaránt találkozhatunk, lássuk az M-Acryl kínálatában megtalálható minőségi darabokat.

Aszimmetrikus kád, az elegáns darab

Az aszimmetrikus kádak tervezésének alapvető célja az volt, hogy azokban fürdőszobákban se kelljen lemondani a fürdőzés élvezetéről, ahol csak nagyon speciális alakú, illetve méretű hely jut a kádnak. Az aszimmetrikus kádakban a kád középső felezővonala nem merőleges a sarok felezőjére, hanem egy kissé el van csúsztatva, ennek következtében a külső oldalak egyike hosszabb, a másik pedig rövidebb lett. Az aszimmetrikus kádak egyesítik a sarokkádak és az egyenes kádak előnyeit és még rátesznek egy lapáttal. 

Az aszimmetrikus kádak esetében a kád síkjának elcsúsztatása miatt ugyanakkora szélességen kissé nagyobb belső hosszal rendelkező kád fér el úgy, hogy a másik irányba nem nyújtja meg nagyon az aszimmetrikus kád hosszát. Emellett a belső kialakítás is komfortosabb, szélesebb, sőt sok esetben ergonomikus (vagyis az emberi test által kijelölt formát követő, emiatt különösen kényelmes).

A kényelemről tehát nem kell lemondanunk, hiszen gond nélkül elférhetünk benne, a legtöbb változata kiülő résszel is rendelkezik, ha pedig kell, akár két személynek is kényelmes méretet rendelhetünk belőle. 

Az aszimmetrikus kádak ülőke kialakítása lehet fal felőli, vagy úgynevezett fordított üléspozíciós is. A fordított üléspozíció lényege, hogy a sarok felőli részen egy kádparaván segítségével kényelmes zuhanyzóteret alakíthatunk ki a fürdőkádunkban.

Az aszimmetrikus kádak többfélék lehetnek abból a szempontból is, hogy hol találjuk benne a lefolyót, a túlfolyót, illetve, hogy hova szerelhető a kádtöltő csaptelep. Az aszimmetrikus kád lehet jobbos vagy balos kialakítású, attól függően, hogyha szemben állunk vele, akkor a rövidebb oldala a jobb, vagy a bal kéz felé esik. Amennyiben a jobb kéz felé, akkor jobbos, amennyiben balkéz felé, akkor balos kádról beszélünk. 

A széles termékkínálatnak köszönhetően a fürdő kialakításához passzoló kádat választhatunk, amit különböző kiegészítőkkel is felszerelhetünk.

Mitől különlegesek az M-Acryl aszimmetrikus kádak?

Egy jól megválasztott aszimmetrikus kád a fürdőszobánk ékköve lehet, részben külső jegyei, részben kényelmi funkciói miatt. Ennek alapfeltétele, hogy egy megbízható márka, minőségi termékei mellett tegyük le a voksunkat.

Az M-Acryl aszimmetrikus kádak több szempontból is különlegesek, így például az időtálló, tükörsima és magasfényű antibakteriális akril felületük miatt, de könnyű tisztíthatóságuk, strapabíróságuk, könnyű súlyuk és gyors javíthatóságuk okán is. 

Az M-Acryl aszimmetrikus kádakat számos kiegészítővel bővíthetjük, hogy a fürdés még pihentetőbb élményt nyújtson számunkra. Kérhetünk hozzá előlapot (különleges trópusi fal kivitelben is), választhatunk hozzá fejpárnát, hidromasszázst vagy színterápiát is, - a termékválaszték igazán széles. 

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az aszimmetrikus kád vásárlásnál?

Mint minden beruházás esetén, fontos meghatároznunk, hogy mekkora költségkeret áll rendelkezésünkre, emellett fontos, hogy tisztában legyünk a meghatározó a fürdőszobánk pontos méreteivel és adottságaival. Abban az esetben lehet hasznos egy aszimmetrikus kád, ha viszonylag kicsi a fürdő vagy az alakja speciális, így nem ideális választás sem egy hagyományos, egyenes kád, sem pedig egy sarokkád.

Azt is át kell gondolunk, hogy jobbos vagy balos kivitelt válasszunk, és hogy szeretnénk-e plusz kényelmi extrákat igénybe venni. Ízlés kérdése, hogy milyen dizájn és belső kialakítást szeretnénk. Válogathatunk íves és szögletes darabokból, és választhatunk két személynek is kényelmes méretet.

Érdemes előre meghatározni azt is, hogy szokványos vagy nem szokványos aszimmetrikus kádat szeretnénk-e. Ha szeretnénk, ezekhez is kérhetünk kádparavánt, ami bent tartja a vizet zuhanyzáskor,  emellett a kádunk küllemét is feldobhatja. 

Gondok vannak a hellyel? Az aszimmetrikus kád lesz a jó választás 

A fürdőszoba adottságai miatt nem mindenki dönthet hatalmas méretű kád beépítése mellett. Olykor sem az egyenes, sem a szabadon álló, de még a sarokkád sem bizonyul jó megoldásnak, ám szerencsére az ilyen problémákra is létezik alternatíva. Ha egy kisebb méretű fürdőszobáról beszélünk, de és mindenképp fürdőkádat szeretnénk, akkor az aszimmetrikus kádak között érdemes válogathatunk. Változatos méretek, kialakítások és dizájnok közül találhatjuk meg a számunkra megfelelőt. Ha minőségi aszimmetrikus kádat szeretnénk, vásároljunk az M-Acryl kínálatából.