Akril kád

Akril kád

Akril kád

A piacon sokféle anyagot használnak kádakhoz, ám az egyik legnépszerűbbnek az akril számít. Számos olyan előnnyel rendelkezik, amiért ideális választás, ilyenek például a tervezési és telepítési lehetőségek variálhatósága, a tartósság, a tisztíthatóság vagy a megfelelő hőtartás. Az M-Acryl kínálatában megtalálható minőségi akril kádakat 10-15 éves garanciával vásárolhatja meg. Érdemes szétnéznie!

Akril kádak: mi a népszerűségük titka?

Az akril egy olyan hőre lágyuló könnyen formázható, könnyű műanyag. A kádak készítésekor először megtervezik a formát, majd 200 fokra hevítik fel az akril lemezt, amit egy öntőformára helyeznek. Utóbbi magához vonzza a felforrósított akrilt, ahhoz pedig, hogy igazán erős legyen és elbírja a későbbi terheket, a készítési során gyantával kevert üvegszálat spriccelnek az öntőformában lévő akrillemezre. Ennek köszönhetően kémiai reakció jön létre az üvegszál és a gyanta között, aminek köszönhetően a végeredmény egy rendkívül strapabíró és ellenálló kád.. 

Az akril kádak az erősségük és tartósságuk mellett más kedvező tulajdonságokkal is rendelkeznek. Könnyen felmelegedő, jó hőtartású anyagról beszélünk (,így nem hűl ki olyan gyorsan a víz). Az akrilt rugalmassága ellenállóvá teszi a hőingadozással szemben (tehát nem fárad el az anyag azért, mert a forró fürdők alatt felmelegszik, utána pedig lehűl a kád). Ugyanez a rugalmasság garantálja azt is, hogy az akril kád felülete hosszú távon sem pattogzik le, ha megüti a felületet. 

Emellett könnyen mozgatható és a szállítható, nem deformálódik, puha a felülete, egyszerű tisztítani és antibakteriális felületű. Könnyű formálhatósága miatt pedig számtalan kádtípus előállítható belőle.

A leggyakoribb tévhitek az akril kádakkal kapcsolatban

Az akril kádakkal kapcsolatban gyakori tévhit, hogy a könnyű súly nem párosul tartós és erős szerkezettel. A minőségi gyártmányokat a korábban már említett akrilgyanta keverékből állítják elő, ebből fakadóan kifejezetten szilárdak és erősek lesznek. Bár a tisztításukra oda kell figyelni és megfelelő gyakorisággal kell ápolni, ez kifejezetten könnyen elvégezhető feladat. A könnyű sérülékenységről is sokszor hallani, -  ha valóban sérülne, vagy karcolódna a kád, akkor sem kellene aggódnia, hiszen az akril kádak felülete polírozható. Emiatt a kisebb karcok pár perc alatt, házilag is könnyedén eltüntethetők.

Mitől különlegesek az M-Acryl akril kádjai?

Ha igazán személyre szeretné szabni a fürdőszobáját,  ahhoz minőségi berendezésre lesz szüksége. Ebbe beletartozik a fürdőkád is. Az M-Acryl változatos kádkínálatában mindenki megtalálhatja a neki tetsző modellt. Csak a fürdőszobája nyújtotta lehetőségek és a fantáziája szabhat határt.

Az M-Acryl az egyenes kádak mellett sarokkádakat, multifunkciós és kis fürdőkben is praktikus aszimmetrikus kádakat, klasszikus stílusú, de annál romantikusabb szabadon álló kádakat, és többféle kialakításban is elérhető különleges kádakat egyaránt felvonultatnak. A 10-15 év garanciát biztosítunk, és minden kád rendelkezik teljesítménynyilatkozattal is.

Az akril kádak felülete mikroszkopikus perspektívában is tükörsima, így nem tudnak gombásodni és a baktériumok sem tapadnak meg rajtuk. A higiéniát tovább fokozza az M-Acryl fürdőkádak antibakteriális anyagkombinációja, és felülete.

Mindezen túl különféle kiegészítőket is vásárolhat az M-Acryl kádja mellé. A kínálatban megtalálhatóak kád előlapok (igazi kuriózum a trópusi fa előlap), a pihentetőbb fürdőzést elősegítő a színterápiák, vagy az extra kényelet biztosító fejpárnák vagy kádparavánok. De választhat a kád mellé click-clack le- és túlfolyót, kádfeltöltőt, peremre szerelhető csaptelepet, vagy kompakt vázszerkezet is. 

Akril kádak minőségi kínálata 

Az akril kádak könnyűek, strapabírók és jó hőtartásúak. Ugyanakkor minden esetben érdemes meggyőződnie róla, hogy megbízható helyről vásárol, - így lehet hosszú évekig elégedett a fürdőkádjával. Kezdje az M-Acryl kádkínálatával!