Hidromasszázs

Hidromasszázs kád

Egyre több stressz ér minket, fáradékonyabbak vagyunk, főként, ha nem tudjuk rendesen kipihenni magunkat. Egy hidromasszázs káddal már egy fürdő is sokat segít ezen, amely a víznyomással masszíroz, és frissítő élménnyé varázsolja a fürdést. Ha ilyenre vágyik, nézzen szét az M-Acryl kínálatában. 

Mi pontosan a hidromasszázs kád?

A hidromasszázs kádak a vízsugaras masszázzsal kényeztetik. Így segítenek Önnek levezethetni a stresszt és frissülni a kimerítő hétköznapok során. A víz áramlása és nyomása biztosítja a masszírozó hatást. A beépített vízsugárrendszer különböző beállításokkal testre szabható. Kedvére módosíthatja az erősséget, ahogy a legjobban esik fájó tagjainak.

A hidromasszázs kád használata rengeteg jótékony hatással is jár. Ellazíthatja a megfeszült izmokat, gyorsítja a regenerációs folyamatokat, oldja a stresszt, és sokat tehet az alvásminősége javítása és a vérkeringése serkentése érdekében. Ízületi gyulladásokra, rakoncátlankodó térdre, vállra, derékra ugyancsak jól jöhet egy hidromasszázs kád. 

Jótékony hatásai ellenére nem mindenkinek való a szóban forgó kádak használata. Vérzési rendellenességek vagy magas vérnyomás esetén, továbbá terheseknek sem ajánlott a hidromasszázs kádat használni. 

Milyen típusai vannak a hidromasszázs kádaknak?

Pneumatikus hidromasszázs

Letisztult és könnyebben is kezelhető rendszer, amelyben egy pneumatikus indító gomb kapcsolja be és ki a masszázspumpát, valamint a légkompresszort, és az intenzitás szabályozó gomb segítségével állítható a masszázserő. A fúvókák elhelyezése azt szolgálja, hogy a testünk lehető legtöbb területét átmasszírozza a megfelelő nyomással kiáramló víz. A 12-es változatnál például 4 a talpat, 4 a hátat, 4 pedig a combokat gyúrja át. Az elektronikus verzióhoz képest nagy különbség, hogy itt közvetlenül érhetjük el a kívánt masszázserőt, ráadásul olcsóbb (egyszerűbb), így  a szervizelhetősége is egyszerűbb. 

Elektronikus hidromasszázs 

Ennek a rendszernek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Többe kerül és valamivel bonyolultabb a felépítése, de cserébe igazi luxust kapunk a fürdőkádunkba. Az elektronikus hidromasszázs kádak finom vezérlési lehetőségekkel rendelkeznek (,szemben a pneumatikus kádak 2 gombjával). Plusz lehetőségek például a pulzálás, a turbómasszázs, az intenzitás szabályzás, a plusz vízfűtés vagy a víz hőmérsékletének szinten tartása. További kényelmi funkciónak számít a digitális óra és a puha nyomógombokkal ellátott vezérlőpanel. A fürdővíz leeresztése után a pezsgőfürdő rendszer automatikusan bekapcsol, és tökéletesen kiszárítja a levegőcsőrendszert (így nem kell tartania a csövekben pangó víztől). Extraként kérhető automatikus ózonos fertőtlenítés és friss vizes öblítés a kád használata után 15 perccel. 

Milyen szempontokat vegyen figyelembe hidromasszázs kádak vásárlásnál?

A kiválasztási folyamat kezdetén érdemes konzultálni egy kádszakértővel, de önállóan is feltérképzeheti, hogy hová kerülhet a fürdőkád, milyen méretek jöhetnek szóba, milyen funkciókat szeretne, vagy milyen garanciális feltételek elérhetőek.

A szakszerűen beszereléshez, egy megfelelően kialakított padlóösszefolyóra is szükség lesz, a kádnak pedig szerelőnyílást is biztosítani kell. A kádnak elmozdíthatónak kell maradnia legalább az egyik irányba. 

Bár a hidromasszázs kád költségesebb egy egyszerű kádnál, egészsége szempontjából hosszú távon megtérülhet a befektetés. Már a vásárlásnál érdemes terveznie a rendszeres karbantartással, legalább kéthetente elvégeznie a tisztítást, fertőtlenítést. (Minden esetben a gyártó ajánlása alapján járjon el).

Ha hidromasszázs kádra vágysz, ne keress tovább! 

A hidromasszázs káddal otthonába is beköltözhet a wellness-élmény. Egy kellemes fürdő segítségével minden egyes nap ellazulhat, és csillapíthatja fájdalmait. A hosszú és gondtalan működéshez válasszon megbízható helyről, minőségi kínálatból származó terméket. Mindenképpen nézzen szét az M-Acryl termékei között!