Ketten egy kádban? Középlefolyós káddal nagyobb élmény

Középlefolyós egyenes akril kád

Középlefolyós egyenes akril kád

véglefolyós egyenes akril kád

Véglefolyós egyenes akril kád

Ha a fürdőszoba adottságai engedik, érdemes közös fürdőzésre is alkalmas kádat választania.

Pár romantikus, habfürdős óra a párjával kifejezetten pihentető élmény, de a kisgyerekes családoknak is nagy segítséget nyújt az esti fürdetésnél egy kétszemélyes kád.  (Hiszen megkönnyíti és meggyorsítja a fürdetést, ha a hasonló korú lurkók együtt lubickolnak).

Sokat levonhat azonban társas fürdés élvezeti értékéből, ha valakinek pont a lefolyón kell ülnie, vagy nyomja a hátát túlfolyó. Mérje fel körültekintően a lehetőségeit, ha kád vásárlás előtt áll. A cikkünkben olyan tippeket talál, amikre érdemes odafigyelnie!

Mikor lehet ideális egy kétszemélyes kád?

A választásnál azt is érdemes mérlegelnie, hogy egy asztallal vagy komóddal ellentétben egy fürdőkádat jó esetben évtizedekre vásárolja. A cseréje rendszerint bontással jár, így sok bosszúságtól kímélheti meg magát, ha eleve körültekintően jár el a vásárláskor. Hogy biztosan a megfelelő kád kerüljön az otthonába, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe vennie.

kétszemélyes fürdőkád páros fürdésélmény

A fürdőszoba adottságai és személyes preferenciák

1. Megfelelő térkihasználás

A tökéletes kád kiválasztásakor a fürdőszoba stílusa és mérete elsődleges tényező. Kisebb helyiségbe jó választás egy aszimmetrikus vagy egy egyenes kád, esetleg egy zuhanyzó. Ha előbbiek mellett dönt, célszerű beruháznia egy kádparavánra is, amio megakadályozza  a víz kifröccsenését.

Nagyobb térrel rendelkező fürdőkben remekül mutatnak a sarokkádak vagy térben álló kádak is, amik a nagyobb kényelem mellett optikailag is rendezettebbé teszik a fürdőszobát, ráadásul adott esetben többen is használhatják egyszerre.

2. Egyedi igényhez igazítva

A fürdőszoba térbeli adottságai mellett a legjobb kád megtalálásához a személyes preferenciáit is számba kell vennie. Gondolja át, hogy a mindennapok során szeretne-e hosszan elidőzni a kádban, vagy inkább a gyors zuhanyzást részesíti előnyben. Ha a wellness funkciók is fontosak  Önnek, akkor a hidromasszázs kádakra is vessen egy pillantást. Fontolja meg azt is, hogy fogják-e többen használni a fürdőkádat – akár  alkalomszerűen is; párok és kisgyermekes családok számára mindenképp a kétszemélyes kád a legpraktikusabb választás.

Középlefolyós fürdőkád kisgyerekek fürdetése

 Emellett egyéb mindennapi használat során praktikus tényezőkre is érdemes odafigyelnie. Például kisgyermekes családok esetén kifejezetten hasznos, ha elegendő hely áll rendelkezésre a kád szélén a játékoknak de egy olyan magasított ülés is növelheti a komfortérzetet, ahol kényelmesen meg tudja mosni a haját. Ha pedig az is fontos Önnek, hogy váltogatni tudja a pozícióját a fürdőkádban, akkor a lefolyó és a túlfolyó kialakítását sem szabad figyelmen kívül hagynia.

Fürdőkádak széles választéka

A fürdőkádak repertoárja méret és típus tekintetében is elképesztően széles.

A legnépszerűbb forma az egyenes kád, ami kis fürdőkben is helytakarékosan elfér, de egyre többen teszik le a voksukat az asszimetrikus, vagy térben álló kádak mellett is. Az asszimetrikus kád nagy előnye, hogy méretüket tekintve kompakt, mégis nagy fürdőfelülettel rendelkezik, míg a térben álló darabok igazán egyedi stílust kölcsönöznek a fürdőszobának, ráadásul két személy számára is alkalmasak.

Nagyságukat tekintve a kádak leggyakrabban keresett mérete 150/160×70 cm, de egyes kádak esetén már akár 120 cm hosszú kivitelt is találhatunk. Tágasabb helyiségekben 190-200 cm közötti méretek is könnyen előfordulhatnak. Minél nagyobb egy kád mérete, annál inkább csábít a közös pancsolásra.

A lefolyó elhelyezkedését illetően megkülönböztetünk véglefolyós és középlefolyós kádakat. 

  • Véglefolyós kád: ebben a típusban a lefolyó a kád egyik végén található. Általában ezek a kádak hagyományos elrendezésűek, ahol tekintetünk a lefolyó irányába néz. Előnye a széles választék, hátránya viszont, hogy pont a lefolyó elhelyezkedése miatt kétszemélyes használatra kényelmetlen lehet.
  • Középlefolyós kád: ahogy a neve is jelzi, a lefolyó ebben az estben a kád közepén található. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a kád bármelyik végében kényelmesen fürdőhessen, anélkül hogy zavaró lenne a lefolyó közelsége. 

Ezért jobb a középlefolyó, ha ketten fürdenek – ilyen a tökéletes kétszemélyes kád

Az egyenes akril kádaknál a lefolyó, valamint a túlfolyó nyílásai és szerelvényei hagyományosan a kád láb felőli végénél helyezkednek el, így aligha zavarják a fürdőzőt. Csak akkor ér hozzá a lefolyóhoz, ha azt szeretné.

Ha azonban ketten ülnek egy véglefolyós kádban, legyen az bármilyen kényelmes, valamelyikük törvényszerűen hozzáér a lefolyóhoz (leginkább ráül), ami kellemetlen érzés.

Minél nagyobb egy akrilkád (és a fürdőszobák méretének növekedésével jellemzően a kádméret is nő), annál jobban csábítja a családtagokat a közös fürdőzés. Ma már egy 190×90-es extra nagy egyenes kád sem számít ritkaságnak, amelyben jól elfér két felnőtt is, hát még két kisebb gyerek.

De akkor is telitalálat egy középlefolyós akril kád, ha szeretünk egyedül fürdőzni és jólesik váltogatni a helyzetünket. Ha a kád egyik végéből rálátunk a kertre, a másikból pedig a fali tévére, nem kérdés, hogy mindkettőre lehetőséget kell biztosítanunk.

Melyik M-Acryl középlefolyós akril kád lesz családja kedvence? – Tippek a kétszemélyes kád kiválasztásához

A különböző típusú és méretű kádak széles választékának köszönhetően immáron a kétszemélyes kádak esetében is számos variáció közül válogathatunk. A helyiség adottságai és a személyes preferenciák figyelembevételével az alábbi kádak között biztosan megtalálhatja a tökéletes darabot.

Egyenes akril kád

Letisztult formavilágának köszönhetően igen népszerű, szinte bármilyen fürdőszobába beilleszthető. Az M-Acryl kínálatában számos olyan típus is elérhető, amely kétszemélyes fürdőzésre is alkalmas. 

Sabina és Sabina Pro – egyenes akril kád

Elérhető méretek: 160×75, 170×75, 180×80

Az egyik legkedveltebb és legmodernebb egyenes kádak az M-Acryl kínálatában a Sabina hagyományos és Pro kialakításban is elérhető fürdőkádak, amelyek párok számára is ideális választásnak bizonyulnak a középlefolyós kialakításuknak köszönhetően.

A klasszikus, minimalista jegyek kedvelőinek a Sabina a megfelelőbb, míg az egyedi 4 színben választható Pro lefolyós Sabina Pro-t inkább az újdonságok kedvelőinek ajánljuk. A kecses és elegáns SLIM változat mindkét kialakításnál elérhető.

Noé – egyenes akril kád

Elérhető méretek: 160×75, 170×75, 180×80, 190×90

Szemet gyönyörködtető modell, igazi elegáns ékszerdoboz a Noé egyenes akril kád, ami bármelyik fürdőszobában megállja a helyét. A széles belső kialakítású kád tágas fekvő felülettel rendelkezik, középlefolyós kialakítása pedig megengedi, hogy egyszerre ketten is élvezhessék a fürdést.

M-Acryl Noé egyenes akril kád

Noé egyenes akril kád 

M-Acryl Noé egyenes akril kád felülnézet

Noé egyenes akril kád

Amanda – egyenes akril kád

Elérhető méretek: 160×75, 170×75, 180×80

Lágyan ívelt, időtlen formái nagy méretben akár két személyt is körülölelhetnek. Tágas kialakítása mellett kevés vizet igényel más formájú és stílusú kádakhoz képest, így remek választás lehet, ha stílusos, mégis takarékos megoldást keres a fürdőszobájába.

Amanda egyenes akril kád M-Acryl

Amanda egyenes akril kád 

M-Acryl Amanda egyenes akril kád felülnézet

Amanda egyenes akril kád 

Helena – egyenes akril kád

Elérhető méretek: 150×70, 160×70, 170×70, 190×90

A Helena kádat kényelmes belső tér és praktikus középlefolyós kialakítás jellemzi. Időtálló, elegáns kivitel és prémium minőségben, ami remekül mutat bármilyen fürdőszobában.

M-Acryl Helena egyenes akril kád

A képen Helena egyenes akril kád látható

M-Acryl Helena egyenes akril kád felülnézet

A képen Helena egyenes akril kád látható

sarokkád

Általános tévhit, hogy egy sarokkád csak nagy alapterületű fürdőszobába való, hiszen a legtöbb esetben nem foglal nagyobb helyet mint egy egyenes kád. Sőt könnyen előfordulhat, hogy egy aprócska vagy sűrűn berendezett fürdőszobába csak ez a típus fér el.

Íves alakja miatt praktikus térkitöltést és két ember számára is komfortos közös fürdőzést tesz lehetővé. Emellett szinte minden sarokkádnak része egy belső ülőke is, ami szappanozás vagy tusolás közben kényelmes ülőfelületet biztosít.

Melody – akril sarokkád

A Melody sarokkád zenéjéhez két ember kell: aki komponálja, és aki meghallgatja. Ezt a kétszemélyes sarokkádat a legromantikusabb estékhez alkották, de felcsendülhetnek benne olyan bolondos dallamok is, amik a gyerekek fürdetését teszik még élménydúsabbá. Áramvonalas kialakításának köszönhetően karnyújtásnyira tárolhatja rajta a pipere cikket és játékokat.

Melody-sarokkad-ketszemelyes

Melody akril sarokkád 

Melody sarokkád felülnézeti kép

Melody akril sarokkád 

Különleges kádak

A különleges kádak igazán egyedi stílust kölcsönöznek a fürdőszobának. Elsősorban nagyobb helyen mutatósak,  és azok kedvelik őket leginkább, akiknek a fürdés keiemelten fontos élményt jelent.

Relax – különleges akril kád

Elérhető méret: 190×90

Ez a különleges akril kád tágas, szabad és igéző, mint maga a tenger, emellett két személy számára is kényelmes.

Bármely fürdőszobában megtalálja a helyét: rakhatja két fal közé, sarokba vagy egyenes falra is. A tökéletes relaxáció garantált!

M-Acryl Relax különleges akril kád

Relax különleges akril kád 

M-Acryl Relax különleges akril kád felülnézet

 Relax különleges akril kád 

Royal – különleges akril kád

Elérhető méret: 180×110

Vannak olyan középlefolyós kádjak, amelyek a legjobb jakuzzikkal vetekednek méretüket és kényeztetésüket tekintve. A Royal királyi élményt nyújt két személyre, a romantikus, ráérős, igazi beszélgetős hosszú fürdőzésekhez. Mindkét oldalon felszerelhető fejpárnái teszik még egyedibbé és kényelmesebbé.

M-Acryl Royal különleges kád

Royal különleges akril kád 

M-Acryl Royal különleges kád felülnézet

Royal különleges akril kád

Grande – különleges akril kád

Elérhető méret: 190×125

Nemcsak a neve grandiózus, hanem a belseje is. Tulajdonképpen már nem kád, de még nem is jakuzzi, a választható hidromasszázs kiegészítőkkel viszont szinte teljesen masszázs medencévé alakítható. Valódi wellness élmény otthoni környezetben.

 

M-Acryl Grande különleges akril kád

Grande különleges akril kád

M-Acryl Grande különleges akril kád felülnézet

 Grande különleges akril kád 

Szabadon álló kádak

A szabadon álló kádak napjaink újjászületett klasszikusai. Ezt a típust nem muszáj a fal mellé állítani vagy beépíteni őket, az ablak előtt, vagy a tér közepén is helyet kaphatnak. Formájukat tekintve váalszthatunk légies, stramm, ívesenes lendületes vagy letisztultan szögletes kialakítást, a hozzánk legközelebb álló stílusnak megfelelően.

Violet– szabadon álló műmárvány  kád

Elérhető méret: 165×75

Ez a fantasztikus kád a luxust csempészi a fürdőszobába: nincs is jobb érzés annál, mint egy ilyen tágas és kényelmes kádban elnyújtózni egy fárasztó nap végén. Fehér vagy matt fekete előlappal is rendelhető.

Violet szabadon álló műmárvány kád

Violet kétszemélyes szabadon álló műmárvány kád

Violet szabadon álló műmárvány kád

Szeretne még többet tudni a középlefolyós M-Acryl kádakról? Kíváncsi, melyik lenne a tökéletes választás?

Látogasson el bemutatótermünkbe, kérjen tanácsot szakértőinktől és próbálja ki a kádakat a kiszemelt kádakat.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a fürdőkád témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.