Amikor a Viva kád öntött akrilján simítok végig a bemutatótermünkben, micsoda tervezői kihívás különlegessé tenni a megszokottat! Mindannyian láttunk már egyszerű egyenes akrilkádat, azt hinnénk, hogy itt már nem érhet minket meglepetés.

A Viva viszont csak első ránézésre egyszerű egyenes kád. Ahogy alaposan megnézni, észreveszi, micsoda műalkotással van dolga.

Ha Viva van otthon, akkor megjön a kedve a fürdéshez

Csak rá kell nézni a kádra, és az embernek megjön az életkedve még a fárasztó nap végén is – a modell neve ezért lett „Viva” (spanyol és olasz szó arra, hogy „éljen”).

A Viva akril kád véglefolyós, a lefolyó oldalán találja a túlfolyót is – a kád másik végén háta formáját kényelmesen követő fal várja, hogy fürdés közben ellazulva hátradőljön.

Viva egyenes akril kád felülnézet

(A szaniterakrilunk egyik kellemes tulajdonsága, hogy fölveszi a szoba hőmérsékletét, így nem sikkantatóan hideg , hanem kellemesen langyos a felülete.)

A Viva 150 cm x 70 cm-es (180 liter), 160 x 70-es (190 liter) és 170 x 75-ös (210) méretekben kapható. Mindhárom méretet egyszemélyes fürdésre terveztük – viszont egy-egy romantikus estén kényelmes egy párnak is, ha egy oldalra ülnek és a pár egyik tagja a másik mellkasára dől.

A Viva izgalmas kettőssége

Kívülről a kád szinte tökéletes „szögletességével” modern és minimalista. Nem akar több helyet elfoglalni, mint amennyire szüksége van.

Belül viszont az addig éles vonalak ellágyulnak: a kád mindkét vége enyhén ívelt – pont annyira, mint egy szemüveglencse.

Viva egyenes kád lágyan ívelt vonalakkal

Ez a szemmel látható szépség mellett derékkal érezhető kényelmet jelent: akár ül, akár elfekszik a kádban, a dőlésszög és az ív épp jó ponton támasztja hátát vagy derekát. Visszautalok a 10 000 ütésre: az M-Acryl 28 éves tapasztalatát az ilyen finomságokban veheti igazán észre.

A Viva kád stílusjegye: élettel teli minimalizmus

A legjobb dizájnok közös tulajdonsága, hogy mindig van egy-egy csak rájuk jellemző vonásuk, amelyről azonnal felismerhetők.

A Viva kád esetében ez az ívelt és az egyenes kádperem találkozása. A szokásos megoldás az volna, hogy a két peremet észrevétlenül vezetjük át egymásba. Ám itt a kádtervezőnk úgy döntött, hogy egy leheletvékony szintkülönbséggel formát és hangsúlyt ad a lágy ívnek. Mint egy mesteri ecsetvonás a festményen. Mint a nyári melegben a legjobbkor érkező szellő.

Viva akril kád részletfotó

Ez a formai fogás azokat jutalmazza, aki a kádakat nem csupán funkcionális tárgyaknak kezeli, hanem figyelmes szemlélődéssel engedik, hogy kibontsa szirmait az esztétikum virága. Második vagy harmadik ránézésre tűnik fel a peremváltás: mint amikor két hullám találkozik, majd a víz kis viaskodás után harmóniát talál – így állapodik meg a Viva peremén az akril.

A jó minimalista dizájn meglepően nehéz feladat: Ön is látott talán olyan minimalista formatervezést, ami valahogy steril és élettelen, mint egy üres szoba. A legjobb tervezők viszont megtalálják azokat a pici részleteket, amik miatt működni kezd a kompozíció. A Viva akrilkádunk az ív formája és a peremek izgalmas találkozása miatt tele van élettel.

Viva egyenes akril kád

Extra vízmélység az extra hosszú fürdőkhöz

A Viva minden modellje 445 mm (44,5 cm) magas a kád legaljától a perem tetejéig mérve – ezzel sok kádunk 420-430 mm-es magasságát felülmúlja.

A kádtervezőnk így érte el azt, hogy a Viva akrilkád 2-3 centiméterrel mélyebb legyen. Ez a 2-3 centi plusz vízmélység olvasva nem tűnik soknak – na de a forró vízben elnyúlva ez a plusz vízmélység adja a Viva igazi kényelmét.

A fürdőszobai kentaur

Ha Ön a hosszú fürdőket szereti, míg párja inkább a gyors tusolást, akkor a Viva kád képes mindkettejük igényét kielégíteni.

A megoldás az Easy 75 terméknevű kádparaván, amivel a Viva alul káddá, felül zuhanyzóvá alakul – amolyan fürdőszobai kentaurrá.

A 75 cm széles és 150 cm magas paraván nyitható a könnyebb ki- és beszálláshoz (az emelőmechanikás oszlopzsanéron a lágy nyári szellők könnyedségével mozdul. A paraván legnagyobb előnye, hogy zuhanyzás alatt nem fröccsen mindenfelé a víz.

Egyenes kád kádparavánnal

Ajándék kádláb

A Viva kád mellé ajándékba kap:

  • 2024. augusztus 31-ig jelentős kedvezményt (minden modell csak 99 900 Ft – a 150-es méret 129 800 Ft-ja, a 160-as kád 135 800 Ft-ja és a 170-es 142 400 Ft-ja helyett)
  • automata le- és túlfolyót szifonnal
Normál automata le- és túlfolyó szifonnal - most ajándék
  • extra kádlábat és peremrögzítő csomagot.
M-Acryl fürdőkádak ajándék kádlábbal és peremrögzítővel

Az acéllemezből készült kádláb segítségével könnyebb a beépítés, egyszerűbb a vízszintezés és a magasság beállítása, teherbírása 1 tonnás. Nemcsak 2 embert bír el az erős kádláb, hanem akár tizenkettőt is (ez egyszer biztos jó buli, de szerintem a további bulikra érdemes nézni egy VitalSpa jakuzzit).

10 év garancia

A kedvező ár-érték arány mellé hosszú évekre szóló nyulalmat kap. (A Viva akrilkáddal is az M-Acryltól megszokott évtizedes élettartamot kapja. A garanciánkról itt olvashat részletesen.)

Hogy lehetne még szebb az, ami már eleve is gyönyörű?

Ahogy a bemutatóteremben gyönyörködik a Viva kádban, talán arra gondol, hogy szeretné színesebbé tenni ezt a kádat.

Ezért kiválaszt egy fából készült kádburkolatot és egy színben hozzá illő Click-Clack le- és túlfolyót (például a natúr faburkolathoz megy a szálcsiszolt arany, a dió vagy wenge fákkal jól mutat a matt fekete lefolyó).

Trópusi fa előlap színek

Trópusi fa elő- és oldallap egyenes kádakhoz 5 színben

M-Acryl click clack automata le- es tulfolyo

Még egy fekete „Silk” fejpárnát vagy egy ezüstszínű „Star” párnát is vesz, mert jobb úgy olvasgatni, hogy nyakát kényelmesen alátámasztja.

m-acryl-fekete-silk-fejparna-kadkiegeszito
m-acryl-star-fejparna-ezust-szinben

Talán az egyik színterápiára is nyitott, sőt még a 10 fúvókás pezsgőfürdőt is kiválasztja – és máris kész az a kád, amire összes vendégbe érkező barátja elismerően füttyent.

Mindennek az alapja a 28 évnyi kádtervezői tapasztalat és az, hogy az egyenes kád formatervezése a helyén legyen. A luxus csak biztos és ízléses alapokra építhető fel.

M-Acryl masszázskád színterápiával

Élőben is látnia kell a Viva kádat

Ha Budapesten (vagy környékén lakik), javaslom, hogy jöjjön el a központi bemutatótermünkbe, hogy megnézze a Viva kádat és föltehesse minden kérdését szakértőnknek. (Tipp: ha időpontot foglal, akkor soron kívül fogadjuk még csúcsidőben is.)

M-Acryl fürdőkád bemutatóterem

Ha a központi bemutatóteremtől messze lakik, akkor irányítószám szerint megkeresheti azt a partnerünket, aki Önhöz legközelebb van.

2024. augusztus 31-ig minden Viva kád egységesen 99 900 Ft a készlet erejéig.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a fürdőkád témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.