„ThermaeMaiores” (Nagy Fürdő) – olvashatja a Flórián téren a gyalogos aluljáróban.

Miért szerették ennyire a rómaiak a fürdőiket?

2 okból is (és a 2. izgalmasabb!):

  1. Az ókori csúcstechnológia, a vagyon és a városi kultúra metszéspontja a fürdő.
  2. A rómaiak úgy tartották, hogy a víz az egyetlen megszelídíthetetlen természeti elem. Így minden fürdő egy épületnyi dicsekvés: „lám, mi egy kicsit még a víznek is tudunk parancsolni”.

Az M-Acryl hidromasszázsa folytatja a római hagyományt: csúcstechnológiát használva megszelídíti a vizet és gombnyomásra az Ön szolgálatába állítja. 26 év kádkészítés után is lenyűgöz a fúvókákból előtörő vízsugár és a vidáman ficánkoló buboréksereg.

És ha 10 percet erre a cikkre szán, megérti, miért szeretik rajongva az M-Acryl masszázskádjait.

A víz gyógyító erejét nem mágia adja, hanem felhajtóerő és masszázs

A római orvosok gyakran javasolták a gyógyfürdőzést (praktikusan gyógyvizekben). Ez a tanács több évezredig kitartott: az orosz realisták regényeiben is mindig fürdőzni utaznak el a betegeskedő hercegnők.

De volt ennek alapja?

Nem is kevés!

Római fürdő, egészséges fürdőzés

A hidromasszázs egészséges, mert:

  • oldja a stresszt (ami a „menedzserbetegségek” fő kiváltója)
  • lazítja a befeszült izmokat (a víz már önmagában, a masszázs különösen)
  • serkenti a vérkeringést (ezáltal erősíti a szívet és az érrendszert)
  • felhajtóerejével leveszi a terhelést az ízületekről, a gerincről, a fájó derékról (a masszázzsal pedig a sajgó izmok pici görcseit, befeszüléseit nyomkodja szét) – tehát kattogó vállra, rakoncátlankodó térdre, fájó derékra kiváló!
  • gyorsítja a regenerációt (ezért fürdőznek annyit a sportolók)
  • javítja az alvást.

A masszázskádból kiszálló ember egészségesebb és nyugodtabb, mint aki 20 perccel elébb beleült.

Ez a legkellemesebb megelőzési formák egyike. (Ön is tudja, hogy a gerincsérv, szívinfarktus, agyvérzés nem máról holnapra alakul ki – hanem több évtizednyi hanyagság eredménye).

Hidromasszázs - egészség

„Kádat vagy jakuzzit vegyek, ha hidromasszázsra vágyom?”

(Mivel a VitalSpa jakuzzikat is mi forgalmazzuk, ezért az alábbi szakértői ajánlásom érdektől mentes tud lenni.)

Ha hidromasszázsra vágyik, jakuzzit vegyen vagy kádat? Esetleg mindkettőt?

A rövid válasz: azt vegye, amelyiket szeretné.

Masszázskád vs jakuzzi

Ha még nem tudja, melyiket szeretné igazán, pár érv egyik és másik mellett.

  • A kádakat mindennapi használatra tervezték, hiszen ezekben fürdünk. Természetesen a masszázsmedencében is csobbanhat naponta, de ez azért bizonytalanabb, mert elsősorban rekreációs eszköz. Fürödni akkor is szokott, ha nincs hozzá kedve, medencézni talán nem.
  • A kád elérhetőbb helyen van. Fogat mosok, kontaktlencsét veszek ki, fürdök – a masszázskád a fürdőszobában van, ahol napjában legalább 2-szer megfordul. A jakuzzit általában a wellness-részlegre rakja, teraszra (vagy nagy erkélyre), ki a kertbe. Ha épp esik az eső és kültéren van a medence, akkor talán aznap nincs derékmasszázs.
  • A jakuzzi fúvókája erősebb. Lehet, hogy ritkábban használja, de a nagy motorok miatt a vízsugárban több a „kakaó”.
  • A kád kevesebb energiát fogyaszt, mert nem kell folyamatosan fűteni (áram), nem kell kezelni a vizét bőrbarát vegyszerekkel, nem kell nagy teljesítményű motorokat pörgetni (szintén áram).
  • A jakuzzi víztakarékosabb. Egy jó jakuzzivízhez kevés dolog fogható: jó kezelés mellett a negyedéves víz tisztább és lágyabb, mint amikor feltöltötte a medencét. Átlagosan féléves cserével számolhat, míg a kádat minden fürdésnél újratölti. A VitalSpa Madeira jakuzzi 1200 literes, a Noé kádból egy középnagy méret (180x80cm) 210 literes, tehát 6 napnál van a forduló, ahol a kád vízfogyasztása megelőzi a jakuzziét.

Az Ön szempontjait Ön ismeri: lehet, hogy az energiát spórolna. Lehet, hogy nem is vágyik jakuzzira. Lehet, hogy környezetbarát szempontjai vannak. Akárhogy is: elhozhatja bemutatótermünkbe áram- és vízszámláit, mi örömmel átszámoljuk Önnel, hogy melyik kádunk mekkora fogyasztást fog jelenteni és… na majdnem leírtam a költség szót, pedig az egészségre költött pénz sosem költség, hanem mindig befektetés.

bemutatóterem panoráma

Pneumatikus vezérlés: 100% hidromasszázs meglepően alacsony áron

Kezdjük a legerősebb előnnyel: a pneumatikus vezérlésű hidromasszázs kedvező árú – kb. harmadannyiba kerül, mint az elektronikus vezérlés.

Masszázserő szabályozás

Pneumatikus masszázsrendszer indítógomb.

De miért?

A válasz egyszerű – mert egyszerűbb.

  • Egyszerű, fizikai szabályozógombok. A pneumatikus indító be- vagy kikapcsolja a masszázspumpát (és légkompresszort, ha extraként kéri), az intenzitásszabályozó gombbal állítja a masszázserőt. Nem épül közbe az elektronika, Ön közvetlenül kérheti a géptől azt a masszázserőt, amit szeretne.
  • Kevesebb alkatrész, egyszerűbb szervizelhetőség.Minél letisztultabb egy rendszer, annál könnyebb és olcsóbb javítani. (Egy 1970-es izomautót meg tudok szerelni egy szerszámosládányi eszközzel, a mostani autóknál az autószerelő is azzal indít, hogy diagnosztikai szoftvert futtat le és útmutatót néz – de gázadásra a ’70-es Dodge Challenger is olyat ugrik, hogy Kecskemétig látszik a vigyorunk!)
  • Tökélyre fejlesztett masszázsélmény. 12 vízfúvóka teszi Önt boldogabb és nyugodtabb emberré (4 a talpát lazítja, 4 a hátát dögönyözi, 4 oldalfúvóka a combját gyúrja át).
M-Acryl hidromasszázs kád pneumatikus masszázsrendszer részei

Pezsgőzés másnapi fejfájások nélkül

Hogyan lehetne a hidromasszázs még jobb? Miközben hátát kellemesen lazítja a vízsugár, gondol egyet, hogy de jó volna pezsgőzni. Na nem inni (bár azt is lehet), hanem fürdeni: egy gombnyomással a 10 légfúvóka buborékok millióival simogatja ki testéből a fáradságot.

Látványos, lenyűgőzö, ugyanakkor lágy: a hidromasszázs adja az erőt, a levegőfúvóka a gyöngédséget.

Minden M-Acryl levegőfúvóka oldalszelepelt, ami 2 fontos előnyt jelent Önnek:

1. Nagy, „kövér” buborékok helyett pici filigrán buborékocskákat ad (ugyanabból a légmennyiségből több buborék jön ki, jobb a légkompresszor kihasználtsága).

M-Acryl hidromasszázs
hidromasszázskád fúvoka

2. Oldalt jönnek ki a buborékok. Ha ráteszi talpát, combját, fenekét egy fúvókára, akkor nem „csipkedi” a bőrét a levegő, mert fölül tökéletesen sima fémfejet talál, a levegő oldalról jön.

masszázs levegőfúvóka

Mostan színes kádakról álmodom

M-Acryl színterápia

Gyakran vagyok szemtanúja annak, hogy a bemutatóteremben a jövendőbeli kádgazda a „színterápia” szóra csak legyint. A kád legyen kényelmes, masszírozzon jól, nézzen ki csodálatosan, ezen fölül minek világítson bárhogyan is?

Aztán bekapcsoljuk a színterápiát, vendégünk azt mondja, „hm”.

Majd nézegeti, „HM!”

És szeme csillogásából már látjuk, hogy beleszeretett.

Miért is ne szeretne bele? A színterápiás kád gyönyörű… és még hasznos is. Cégek belsőépítészetre, dizájnra, megfelelő színvilágú irodára annyi pénzt költenek, hogy belepirulok. Teszik ezt részben egóból („mi vagyunk a legmenőbbek”), részben meg azért, mert az egyik színkombináció 15%-kal javítja a szellemi munkát végzők koncentrációját. (Ez a 15% megfelelő cégméretnél sok millió dollárt jelent.)

Relax színterápia

Sok kutatásból tudjuk, hogy hatással van ránk az, hogy milyen színű a környezetünk: a színek lelkesítenek vagy megnyugtatnak, pezsdítenek vagy relaxálnak minket.

Ha már színültig töltötte az M-Acryl kádat, akkor sima vagy dupla multifunkciósleddel (mely képes színátmenetre is!) világíthatja meg fürdővizét.

M-Acryl masszázskád színterápiával

Ha hangulatvilágítást keres, akkor a Relax színterápiát javaslom: a kád méretétől függően 14, 20 vagy  24 db miniled sorakozik a kád oldalán és olyan színszinergiát ad, ami egészen éteri és álomszerű.

relax szinterapia

Elektronikus vezérlésű hidromasszázs: kérlelhetetlen luxus

Ne kerülgessük: az elektronikus vezérlésű hidromasszázsrendszer ára magasabb.De aki ilyen rendszert nézeget, az valószínűleg már rá sem kérdez.

Hogyan ad több értéket az elektronikus vezérlésű hidromasszázs? Kádvédelemmel és luxusfunkciókkal.

M-Acryl hidromasszázs kád elektronikusmasszázsrendszer részei

Az elektronikus hidromasszázs így védi a kádat

Szárazon futás elleni védelem. A vízpumpa olyan, mint a hal kopoltyúja: nem bírja a levegőt. A pneumatikus rendszert bármikor bekapcsolhatja (ha nincs elég víz a kádban, akkor levegőt kap a rendszer), az elektronikus viszont csak akkor indul el, ha van elég víz a biztonságos futáshoz. (Mondjuk 10 évig lesz Önnél a kád: elég egy fáradtabb nap és máris kész a baj – az elektronika megvédi.)

10 év garancia

Fröccsenésvédelem. Ez inkább az Ön idegrendszerét óvja: ha kevés a víz a kádban, a hidromasszázs sugara könnyen szilaj hullámokat vet és kilögyböli a vizet. Az elektronikusnál erre nem kell figyelni (mert csak akkor kapcsol be, ha van elég víz).

Automatikus kiszárítás.Használat után a kád leeresztését megvárja a rendszer, majd ezt követően magától bekapcsol a légkompresszor azért, hogy a kád aljában levő fúvókákból és csövekből kifújja és kiszárítsa a maradványvizet. Ez azért fontos, mert tiszta marad a kád, nem büdösödik be a megállt víz (mert kifújtuk belőle, mint húsvéti tojásból a belsejét), következő bekapcsoláskor nem fog penészes trutymó kijönni a fúvókákból. (A pneumatikus rendszerben nincs automata csőrendszerszárítás, arra külön figyelni kell: fürdőzés után manuálisan indítsa el a légkompresszort, járassa fél percig, kapcsolja ki – ezt a plusz macerát és hibalehetőséget az elektronikus rendszer megspórolja.)

automatacsorendszerszaritas masszázsrendszer

Rezgéselnyelő lábazat & erős, kompakt vázszerkezet. Minden anyagnak árt, ha éveken át rázzák – ezért a lábazattal védjük az akril kádtestet és -szerkezetet a vízpumpa és légkompresszor rezgésétől. A tartósságot tovább növeli az M-Acryl híresen erős vázszerkezete: nem kell utólag alátámasztani a kádtestet sehol, „gyárilag” olyan erős kádat kap, amire könnyű 10 év garanciát adni.

Kompakt vázszerkezet

(EXTRA) Friss vizes öblítés használat után 15 perccel. A kád csőrendszerét tiszta, friss víz átmossa automatikusan, és így a legapróbb szennyeződéseket is eltávolítja – ha ezt az extrát kéri az elektronikus masszázskádjához, akkor az automatikus kiszárítást megelőzve összehangoljuk a friss vizes öblítéssel. Előnye, hogy a kád csőrendszere mindig tiszta marad.

onuritoscsorendszer

(EXTRA) automatikus ózonos fertőtlenítés. Minél kevesebb a vegyszer, annál jobb Önnek és kádjának is. Az ózont használó fertőtlenítőrendszer a masszázs bekapcsolásakor magától indul, a vizet ózonnal vegyíti és ezáltal csírátlanítja. A fürdőtérbe nem jut a gázból, a vízben azonnal feloldódik. (Alapfelszereltség a Wellness Premium és Wellness Premium Plus rendszereknél, a többihez extraként kérhető.)

ozonos_fertotlenito

A hidromasszázsban elérhető legmagasabb luxus

Na itt jön a lényeg: az elektronika (mely mélyen a kádtestben van ott, ahol víz sosem érheti) olyan finom vezérlési lehetőségeket ad, amely pneumatikussal elérhetetlen.

Pulzálás – hol erősebben, hol gyengébben, mintha csak egy masszőz keze lehelne életet sajgó tagjainkba.

pulzalas

Turbómasszázs – a vízpumpa erejéhez hozzáadhatja a légkompresszort is, ha aznap különösen erős masszázsra vágyik. Az M-Acryl hidromasszázskádakban mindent úgy építettünk fel, hogy a lehető legjobban személyre szabhassa az élményt.

M-Acryl turbómasszázs szabályozó

Intenzitásszabályzó gombok – Százalékosan állíthatja olyan erősre vagy gyengédre a masszírozó vízsugarakat, ahogy épp a legjobban esik.

Digitális óra – Apróság a legteljesebb masszázsrendszerünknél, de milyen jól jön, hogy nem kell telefont vinnie vagy karórával fürdenie, ha tudni szeretné, mennyi az idő (mert talán a fürdés után időpontra megy valahová). (Mutatja azt is, hány fokos a víz és a beállított programból mennyi van hátra.)

Elektromos hidromasszázs vezérlőrendszer

(extra) Vízfűtés – A Wellness Premium Plus masszázsrendszernél nem kell melegvizet engednie a fürdővízhez, ha 1-2 fokot emelne a hőmérsékleten: állítsa be a kívánt hőfokot és a beépített 1,5 kW-os vízfűtő melegít rajta.

Vízhőmérséklet szinten tartás – A milliméterre beállított túlérzékeny vízcsapok világát elfelejtheti: ha azt mondja, 37 fokos vizet szeretne, akkor kádja intelligens rendszere pontosan 37 fokon fogja tartani a vizet. Nem nagyjából, nem „ahogy sikerül”, hanem pontosan 37 fokon.

Vízhőmérséklet szinten tartás (38 fok)

Vezérlőpanel – a kijelzőről olvashatja le a legfontosabb infókat, de arra is figyeltünk, hogy puha nyomógomb legyen rajta. Ez azért fontos, mert így tudja odapillantás nélkül is kapcsolgatni (a gomb megnyomása érezhető, az érintőképernyő nem).

Csöndes vízpumpa, halk légkompresszor – Halk, nem zavaró dorombolás jelzi, hogy fut a motor (na meg a hátát érő vízsugár és a vígan bugyborékoló kád). Ha nem figyelne oda, talán észre sem venné, olyan halk. Nem fog felébredni a ház azért, mert Ön hajnali 1-kor fürdőzik.

csendesvizpumpa

„Melyik éri meg a legjobban? Melyik a legjobb?”

A válaszom egyszerű és egyenes: attól függ, milyen céllal veszi.

Ha egészségügyi szempontjai vannak, alapvetően nem az extrákat keresi és adott büdzsébe szeretne beleférni, akkor a pneumatikus masszázsrendszer felé terelném az érdeklődését.

Ha masszázsrendszerére luxustárgyként tekint, az elektronikus masszázsrendszer 3 alapkiadásából válasszon egyet, majd fűszerezze igény szerint az extráival. (A lenti táblázat átböngészése is segít és kádszakértőink örömmel válaszolnak kérdéseire.)

Van, aki „elvisz A-ból B-be” kocsit választ, más odavan a legújabb, legjobban felszerelt modellért. Van, aki a legolcsóbb bringával elzötyög a boltba, más több millió forintos csodakerékpárral szaggatja a francia hegyvidéket. Ezek mindegyike tökéletes igény.

Csak olyan masszázsrendszert készítünk, amit mi is szívesen használunk, hazaviszünk, bátran ajánlunk – válasszon ízlése, igényei és költési hajlandósága szerint.

Hasonlítsa össze az M-Acryl masszázsrendszereit

Elektronikusmasszazsrendszer
pneumatikusmasszazsrendszer

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a fürdőkád témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.