Ismerje meg az elegáns kádparavánok világát

A kád nemcsak fürdésre alkalmas, sokszor célszerűbb gyorsan zuhanyozni. Az óhatatlanul kifröccsenő víz azonban bosszantó lehet. A zuhanyfüggöny nehezen tisztítható és enyhén szólva sem nevezhető elegánsnak. A stílusos M-Acryl kádakhoz többféle változatban is elérhető, légies kádparaván bent tartja a vizet a kádtérben és a fürdőszoba dísze lehet.

Ajtónyílás variációk

kádparaván nyílási formák

Kádra kabin, azaz a zárt rendszerű kádparaván

Az egyik típus a zárt rendszerű kádparaván hamisítatlan zuhanykabin érzést
biztosít, mivel lehetővé teszi a zárt térben való tusolást.

Természetesen azzal a kis különbséggel, hogy itt tulajdonképpen egy különleges, hatalmas tálcájú zuhanykabinról van szó, hiszen tusolás közben a kényelmes kádban állhatunk. A zárt kádparavánt szinte légmentesen magunkra zárhatjuk és önfeledten zuhanyozhatunk, egyetlen csepp víz sem szabadul ki a kádból, a fürdőszoba száraz marad.

Ilyen zárt rendszerű kádparavánok az M-Acryl kínálatában a Vesta sorozatba tartozó Vesta DWJ és Vesta DWD modellek. A kiegészítő oldalfalakkal nemcsak a két fal közötti részt zárhatja le, hanem a kád sarkait is, így teljesen zárt teret hozva létre. Akár a nagyobb kádakat is tökéletesen be lehet vele fedni és zuhanykabinná varázsolni, 140×65-ös mérettől egészen a 180×80-as változatig.

A sokoldalú nyitott rendszerű kádparaván

A kád elé kerülhet egy fix üvegfal, amely oldalról ugyan nyitott, de alkalmas arra, hogy a környező fürdőszobabútorokat, például a szekrényt megóvja a ráfröccsenő vízcseppektől. Tapasztalataink szerint már egy 50 – 80 cm szélességű fix üvegfal is képes a vízcseppek útját állni zuhanyozáskor.

Ha még teljesebb védelmet szeretne, választhat csuklós kialakítású kádparavánokat is, amelyek kétrészesek. Kialakításuktól függően kinyithatja, becsukhatja, ki- és behajthatja őket. Jellemzően 100 cm feletti takarást, kifröccsenő vízvédelmet biztosítanak. Ha éppen nincsen használatban, a falra hajtott csuklós kádparaván így szinte nyomtalanul „eltűnik”, a fürdőszobába lépve a dizájnos akril fürdőkád látványa fogadja a betérőket.

(Nem mintha az M-Acryl kádparavánok miatt szégyenkeznie kellene, sőt! Stílusosak, akár az M-Acryl kádak, és rendkívül könnyen tisztíthatók, ezért mindig teljes szépségükben tündökölhetnek.)

A tisztítás valóban gyerek játék

Az M-Acryl kádparavánok a nagyon kedvező árú edzett üveges kádparaván kivételével EasyClean® vízlepergető bevonattal készülnek, amely jelentősen csökkenti a vízkőlerakódás esélyét és a tisztítás idejét is. Több modellünk is a 6 és 8 mm vastagságú kivitelek esetében is síkzsanéros kialakításúak, ez egyszerűségénél fogva szintén megkönnyíti a tisztítást.

EasyClean vízlepregető bevonat

Az EasyClean® tükörsima víztaszító felület nagymértékben meggátolja a víz üvegfelületre való tapadását, ezáltal az optikai mattulást is okozó ásványi anyagok lerakódását is.

Az apró vízcseppek, melyek a méretüknél fogva megtapadnak az üveg felületén, könnyedén letörölhetőek egy puha törlőkendővel, mert nincs kémiai kapcsolat az üveg és a víz között.

A EasyClean® üvegfelület ellenáll a szennyeződéseknek, de ez a felület időközönkénti gondozást, karbantartást igényel. Ennek gyakorisága függ a víz keménységétől és a zuhanyozás sűrűségétől. EasyClean® védőréteggel nagymértékben hozzájárul a zuhanyzója esztétikus megjelenéséhez és az üveg élettartamának akár a megtöbbszörözéséhez is.


Egy igazán különleges paraván edzett üvegből

A nyitott rendszerű, azaz nem teljesen zárt kádparavánokat képviselő edzett üveges kádparaván ideális választás többféle M-Acryl kádhoz is.

Kombinálhatja az ülő- és fekvőrészt valamint zuhanytálcát egyszerre kínáló, egyedülálló kialakítású Linea és Azalia aszimmetrikus kádakkal, de teheti az egyenes kádak láb felőli részéhez is.

Gyakorlatilag tetszés szerint 180 fokban hajthatja kifelé-befelé, két zuhanyozás között pedig észrevétlen marad – nem véletlenül mondjuk rá, hogy univerzális.

Edzett üveges kádparaván

A képen a Linea kádra szerelt edzett üveges kádparaván látható

Edzett üveges kádparaván nyílása

Kifelé – befelé nyitható kádparaván

Kádparavánt ugyanúgy érdemes választani, ahogyan kádat: ne engedjen a kényelemből

Az, hogy melyik modell lesz végül a befutó, már sok mindentől függ (egyéni ízléstől kezdve a méretig), de egy biztos, az M-Acryl kádparavánok segítenek, hogy ne kelljen lemondania sem a fürdésről, sem a zuhanyozásról.

Érdeklik az M-Acryl akril kádakhoz illő zárt vagy nyitott rendszerű kádravánok? Tekintse meg kádparavánjainkat weboldalunkon!

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a fürdőkád témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.