Kitalálja, hogy az alábbi jelenetekben mi a közös?

  • Lady Grantham fürdés közben a komornájával beszélget (a Downton Abbey 1. évadának 7 részében)
  • Kendall Roy becsukja a szemét és egyre lejjebb csúszik a kádban (az Utódlás 3. évadának kezdetén)
  • Marie Antoinette aranyozott kastélyfalú fürdőszobában üldögél egy kád vízben (a róla elnevezett filmben)
  • Margot Robbie közgazdaságtani gyorstalpalót tart (a Wall Street farkasában)
  • Carlos habfürdőben bohóckodik, mit sem sejtve arról, hogy felesége szeretője
    épp jelenetet rendez (a Született feleségekben).

Arisztokrata, üzletember, királyné, gazdasági bűnöző és üzletember – jó és rossz
emberek, mindegyikük gazdag.

Mégsem ez a közös pont, hanem az, hogy mindegyikük szabadon álló kádban fürdik. Épp az lenne a furcsa, ha más kádjuk volna. A szabadon álló kád egy bizonyos társadalmi szint fölött magától értetődő, mert aranyozott enteriőrben is képes visszafogottan mutatni a vagyont, státuszt és presztízst.

Olvasson tovább és szeressen bele a Prestige szabadon álló kádakba.

Visszatérés az igazi fürdési élményhez

Milyen a „hamisítatlan” fürdési élmény?

Az M-Acrylnál 28 éve (1996 óta) készítünk kádakat az igényes fürdésélményt keresők legnagyobb örömére – de a klasszikus kádalakot nem mi találtuk ki, csupán tökéletesítjük.

Milyen a klasszikus kád?

A hosszúkás, teknőszerű kádforma (amit ma egyenes kádnak mondunk) biztosan több ezer éves. A jelenleg ismert legkorábbi kádat Kréta szigetén találták, ez kb. 1,5 méter hosszú és keményített agyagból készült. Az agyag természetesen nem olyan kényelmes, mint az M-Acryl által használt legmodernebb szaniterakril – ám mégis fontos a fürdésélményben az egyszemélyesség: egyedül lehetett pancsolni a vízben (szemben a közfürdőkkel, amik ugyanannyira szóltak a társadalmi életről, mint a tisztálkodásról).

M-Acryl Prestige fürdésélmény szabadon álló kádban egyedül
Azóta minden társadalom a maga ízlése (és lehetősége) szerint alakítgatta a kádakat és a fürdési élményt: fadézsák, fülkeszerű épített kádak, öntöttvasból és később acélból gyártott kádak, zománckádak és helytakarékos, falra „rátolt” kádak jöttek és mentek.

De van egy kádfajta, ami mintha legyőzte volna a korokat.

Birodalmak épültek ki és buktak el. Káddivatok pezsegtek buborékként a történelem óceánjában, majd oszlottak semmivé. Ide-oda ficánkolt az ízlés, mint múló gyertyaláng.

És megmaradt a szabadon álló kád.

Zen szabadon álló kád fehér M-Acryl
Alig változott. Mégis hova változna az a kádforma, ami egyesíti magában a klasszikus fürdésélményt, a kortalan szépséget és a presztízst?

3 érték, amit csak a szabadon álló káddal érhet el

Sétáljunk vissza a palotákba és nézzünk körül.

A vagyon mindig bőségesen bánt a térrel: hatalmas paloták (és villák), beláthatatlan birtokok (és kertek), óriási belső terek. Némely fürdőszoba akkora volt, hogy egy kamion kényelmesen megfordulna benne (és csak kicsit túlzok).

Adta magát, hogy szabadon álló kádban fürödjenek (ne pedig „rátolják” a falra vagy beépítsék).

A szabadon álló kádnak van 3 olyan értéke, amit más kádfajtáktól nehezen (vagy sehogyan sem) kaphat meg.

  1. Kényelem

Dőljön hátra a testét körbefonó selyemfinom akril vagy műmárvány kádjában, kezét lágyan lógassa a kádperem mindkét oldalán, szemét csukja be, hallgasson zenét vagy a madarak csivitelését. Ismeri az érzést, amikor mintha agya legmélyén bizseregne az ellazulás?

Az élmény megfizethetetlen.

Az M-Acryl szabadon álló kádak pedig a kínált luxushoz képest kedvező árúak.

A Prestige szabadon álló kádak előnye: maximális kényelem
  1. Képzőművészeti alkotássá válik

Amit rátolok a falra, az szinte biztosan bútor (szekrény, komód, polc stb.).

Ha a kádat teszem a fal mellé vagy a sarokba, akkor a funkcionalitását erősítem (fürdünk benne), de kevésbé tud érvényesülni a szépsége.

Ám ha a panorámaablak mellé teszem a szabadon álló kádat… esetleg a fürdőszoba közepére… akkor mintha egy gyönyörű szobrot vagy installációt helyeznék el a térben. Ez már nemcsak egy kád, hanem egy műalkotás.

És magunk közt szólva: a Prestige kádak úgy is néznek ki, mint egy gyönyörű képzőművészeti alkotás, amelyben nemcsak fürödni lehet, hanem gyönyörködni is.

M-Acryl Prestige Rose szabadon álló kád képkeretben

Képkerebe kívánkozóan szép: a Rose különleges műmárvány kád

3. Van tér a kád körül

Mindkét oldalról be tud szállni. A szóválasztás tudatos: a szabadon álló kádba az ember nem „bemászik”, hanem beszáll.

Fürdőköpenyben sétálgat a kád körül, el-elgondolkodik, kezével megnézi a víz hőfokát. Bőven van hely. A szabadon álló kád tudat alatt is szabadabbá teszi az Ön mindennapjait, segít Önnek belakni a teret.

M-Acryl Prestige fürdőkádak illusztráció

Éljen nagyobb kényelemben, mint a Napkirály – töredékáron

„Ez a kád úgy luxuskategóriás, hogy kevesebbe kerül, mint a karórám?” – csodálkozott rá egy vevőnk a Prestige szabadon álló kádak árára. Magasabbra számított. A kínált kényelemhez képest tényleg meglepően alacsony áron juthat hozzá.

(Egy „belépőszintű” luxus karóra millió Ft felett kezdődik, de még a legkifinomultabb Prestige kádak sem lépik át a 7 számjegyet. Természetesen ezek nem a piac legalacsonyabb árú kádjai már csak azért sem, mert az elérhető legmagasabb fürdésélményt nyújtják.)

Maximális luxus minimális áron – lehetséges volna?

A piacon minden efelé mutat. Mondják, hogy ma egy középosztálybeli ember jobb életszínvonalon él, mint az egykori uralkodók. A tegnap luxusa a ma sztenderdjévé vált.

Mondok egy példát: 1970-ben egy retúr repülőjegy London és New York között mai áron számolva 5350 dollár volt. Ma ez márcsak 300-400 dollárba kerül.

A szabadon álló káddal az alábbi szaniter csúcstechnológiákat veszi meg (és ezek teszik lehetővé, hogy az egykori luxust ma kényelmes áron élvezhesse).

prestige-mumarvany-vagy-akril-furdokad
  1. Akril vagy műmárvány kádanyag.

A régi (általában zománcozott) kádakat nem azért készítették acélból, mert az olyan tökéletes alapanyag volna egy kádhoz – hanem mert nem volt jobb.

Igazi mestermunka volt bizonyos kádformákat acélból kialakítani (és nem is lehetett annyira kifinomult éleket, lágy íveket és izgalmas formákat kialakítani, mint amiket a Prestige katalógusát átlapozva lát), speciális szerszámok kellettek hozzá, a végeredmény egy súlyos kád volt, amely érintésre (a zománc miatt) sokszor jéghidegbarátságtalansággal várta a fürdőzőt.

Ennél tökéletesebb megoldás a selyemtapintású akril és a gyönyörűséges műmárvány (azért műmárvánnyal dolgozunk, mert a fürdőszobába ez minden szempontból jobb anyag, mint a kőmárvány – ráadásul kedvezőbb az ára).

Szinte akármilyen kádformát készíthetünk vele, antibakteriális a felülete (ez nemcsak higiéniai okokból fontos, hanem a bőrnek is jobb, ha a kádanyag „kémiailag tisztább”), jó hozzáérni (selymes a tapintása és szobahőmérsékletű).

Az akril 5 rétegű, a műmárvány 3 – és mindkettőre 15 év garanciát kap.

m-acryl-prestige-15-ev-garancia-ikon-atmenetnelkul
A műmárvány kádakba az alapanyag is visz plusz presztízst, továbbá a peremvastagsága és az élkialakítása is kecsesebb. Az akril mestermunka, míg a műmárvány szinte mindig egy műalkotás.

2.Szabadon álló csaptelepek.

A szoba közepére rakott kádnál a vízelvezetés nem lép át a falba (mert nincs a közelben fal), hanem végig a talajban marad, onnan suhan fel a víz a kádba. Szép mérnöki kihívás volt megoldani, hogy stabil, gyönyörű és kényelmesen használható csaptelepeket kapjanak a Prestige szabadon álló kádak.

A saját szemével láthatja, milyen jól sikerült:

M-Acryl álló csaptelepek szabadon álló kádakhoz
M-Acryl-Prestige-paradise-kad-queen-allo-csapteleppel
  1. Kompakt kádtest (előlap és lábszerkezet a kádtesttel együtt van).

Emiatt a beépítése gyorsabb és egyszerűbb, ami szintén enyhíti a költségeket.

  1. Üvegszálas merevítés az akrilban.

A külső „selyemakril” alatti első réteg egy üvegszálból és gyantából álló keverék (a pontos arány M-Acryl műhelytitok). Ezzel könnyebb dolgozni, mint mondjuk az acéllemezzel, cserébe viszonylag könnyű, kimondottan erős (elbírja a fürdőzőket) és hőálló. (Egy kád élettartama során több ezerszer melegszik föl és hűl le, ezért olyan anyagot használunk, ami bírja a hőciklusokat.)

Prestige akril szabadon álló fürdőkád rétegrend
  1. Polimer gyanta és ásványi kompozit a műmárványban.

A tartósság egy hegycsúcs, ahová több ösvény vezet fel: a műmárvány kádak esetén a kádtest erősségét (és márványszépségét) az ásványi kompozit adja, a hőállóságot és selyemérintést a polimer gyanta. Bár ez is speciális gyártástechnikát igényel (ez az 1996 óta kádakat készítő M-Acrylnál természetesen megvan), a technológia mégis alacsonyabb költségeket ad.

Prestige műmárvány szabadon álló fürdőkád rétegrend
„Ez nagyon király!” – szokták mondani a kádpróba során. (Bár lehet, hogy máshogy értik a király szót.)

A technológia és az M-Acryl kádtervezőinek szorgalma és víziója eredménye:a Prestigeszabadon álló kádak arisztokratikus luxust és kényelmet ad polgári árszínvonalon.

Hátradől benne, gerincét épp a jó helyen támasztja meg a kád (mintha Önre öntötték volna!), és ahogy kinéz az örökpanorámás lakásból a zölden ragyogó lombkoronák fölött a városra, arra gondol: létezik ennél jobb?

Igaza van: kevés jobb van ennél.

Nézzük meg közösen a választékot (ha eljön a bemutatótermünkbe, a saját szemével láthatja, hogy szabadon álló kádjaink tényleg olyan gyönyörűek, ahogy itt olvassa).

A legmagasabb Prestige, amit elérhet

A Prestige kádszéria jelenlegi csúcsa a Lily. Ötvözi a szabadon álló kádak formafilozófiáját a sarokkádak funkcionalitásával, de már első ránézésre is egyértelmű: ez a sarokkád nem klasszikus sarokkád.

175 cm-es hosszával és 82 centi szélességével a kád kényelmes az égig növő tinédzserfiunknak is. A műmárvány műalkotást is kérheti, ez utóbbival a listaár 925 000 Ft – ezzel a Lily e királyi fehér és matt fekete előlappal ádvonal csillogó koronája.

M-Acryl Prestige műmárvány szabadon álló kád 2 színben

M-Acryl Prestige – Lily különleges műmárvány fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

Romantika a fürdőszoba közepén

A 3 legelérhetőbb árú Prestige kádcsoda közül az egyik a kétszemélyes Romantika műmárvány kád. A lefolyó középen van, így mindkét fürdőző a selyemakrilon ülhet. A kád szimmetrikus, így nincs „kényelmesebb” oldala (hiszen mindkettő az), 170×75-ös mérete két személynek is kényelmes. A kádperem kialakításánál figyeltünk arra, hogy hosszú fürdőzések alatt se zsibbassza el karunkat.

A Romantika minden porcikájában arról szól, hogy egymásra és a fürdésélményre tudjanak figyelni: még a túltöltésre is a réstúlfolyó figyel (így nem Önnek kell).

Formája lassan ikonikus, ára pedig a luxuskádak világában elképesztően alacsony – fehér előlappal már 499 000 Ft-ért az Öné lehet.

M-Acryl Prestige – Romantika szabadon álló akril fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

Selymes újdonság a New Velvet

Egy szabadon álló kád, amit a fal mellé terveztünk (de a két kádvég szabadon marad).

Az első kádpróbánál érezni fogja, hogy még talán aludni is szívesen aludna a New Velvetben – de az biztos, hogy ez a kád hívogat a hosszú, nyugtató fürdőzésekre. Kell tehát hely a könyvnek, telefonnak, tabletnek vagy bárminek, ezért a fal melletti peremet pakolórésszé formálták a kádtervezők.

Érdekessége még a szem elől rejtett Click-Clack lefolyó és a bújtatott réstúlfolyó, a kád kívülről alig látható műszerezettsége miatt olyan hatást ad, mintha egy hosszú selyemdarabból hajtogattuk volna ki a kádtestet. Érzésre mindenesetre hasonlóan lágy.

Fehér és fekete előlappal is kérheti, egyik szebb, mint a másik.

M-Acryl Prestige – New Velvet akril fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

Minden sarokkal harmonizál a Harmony

Az előbbi New Velvet kádba beleszerelmesedik… majd rájön, hogy sarokba keres kádat.

Megoldjuk ezt is: ezért terveztük a Harmony különleges akril kádat. Belső tere 1-1 centivel szűkebb a New Velvetnél (159x84cm a Harmony szemben a New Velvet 160×85 cm-ével), hogy az itt megnyert teret megkapja a kiszélesített perem.

Választható rejtett lefolyóval (Click-Clack kialakítással), viszont minden modell rejtett réstúlfolyóval érkezik, ami akkor is védi a fürdőszobát, ha nyitva felejtené a csapot. A 210 literes Harmony itt is harmóniára törekszik, nem mohó a vízfogyasztása, tudja, mikor elég.

Jobbos és balos változatban is kérheti (attól függően, hol van fürdőszobájában a fal), a fehér és fekete előlap között nehéz dönteni, mert mindkettő gyönyörű.

M-Acryl Prestige – Harmony különleges akril fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

Paradicsomi nyugalom: a klasszikus szabadon álló kádak

A Prestige kádszéria 3 „közönségkedvence” az Avalon, a Zen és a Paradise szabadon álló kádak. Nem is csoda: a klasszikus szabadon álló formavilágot ötvözik 21. századi műszaki felszereltséggel. Ez óriási teljesítmény, mert úgy tud érvényesülni a legmodernebb belsőépítészeti műszaki tartalommal és stílussal fölszerelt panzióban, hotelben vagy luxuslakásban, hogy mégis körbelengi valami történelmi, klasszikus aura ezeket a kádcsodákat.

Ön egy kádat kívánt venni, de mi az örök szépségideált adjuk Önnek.

Az Avalon sokféleképp kombinálható, fal mellé rakható szabadkád. 160×80-as és 170×80-as méretekben kérheti (mindkettő tágas 2 személynek is), ráadásul 3-3 színben (fehér, fényes és matt fekete előlap).

M-Acryl Prestige – Avalon különleges akril fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

A Zen kád visszafogott és gyönyörű kád, nyújtott cseppformája olyan kényelmes, mint az Ön legpihentetőbb álma. Észreveszi a kis pakolórészt? Apróságnak tűnik, de mi 28 év kádtapasztalatával jól tudjuk, hogy az ilyen apróságok jelentik a különbséget az „elég jó” és a „tökéletes” fürdésélmény között. 3 színben érhető el: fehér, fényes fekete, illetve matt fekete.

M-Acryl Prestige – Zen szabadon álló akril fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

A Paradise hatalmas kád a 180×80 cm-es terével, viszont kialakítása miatt egyszemélyes. A cseppforma változó peremmagassága izgalmasan dinamikussá teszi a formáját (ha Airbnb-be, panzióba, kiadandó nyaralóba veszi, ez szerintem nyomós érv, hiszen ez is egy kis „wow” élmény, amivel az 5 csillagokat megszerzi). A magasításnak funkciója is van: jól támasztja a fejet. Ez a kád szinte kívánja a hosszú fürdőket, olvasást és fürdőszobai relaxálást. 3 színben kérheti.

M-Acryl Prestige – Paradise szabadon álló fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

„Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom”

Műmárvány virágok illatoznak a legszebb fürdőszobákban. Milyen virágok lehetnek ezek?

A Rose hű névadójához, a rózsához. A rózsában van egy izgalmas a feszültség: gyönyörű, de tövise van. Mi ezt a vonzó feszültséget biztonságosan alkottuk újra: oldalról nézve a Rose kádfalának esése határozott, kívülről egy már-már szigorú, modern formavilágot látunk. Ahogy közeledünk hozzá, a kád is úgy enged magához: a leglágyabb lágyságot adja a kád belső terének kialakítása. Szinte festeni sem lehet szebb íveket, zongorajátékban sem találunk nagyobb gyöngédséget. Fenomenális kialakítás, amit egyszerre 2 személy is élvezhet – lévén a kád kétszemélyes.

M-Acryl Prestige – Rose különleges műmárvány fürdőkád
(További képekért kattinson a képre.)

A Vanilla kialakítása (cseppformája) miatt e kádban ülni és elfeküdni is kényelmesen lehet. Azon ritka kádak egyike, amelyek aszimmetrikusságuk ellenére két személynek is kényelmesek.

M-Acryl Prestige – Vanilla szabadon álló műmárvány kád
(További képekért kattinson a képre.)

A Jasmine különlegessége, hogy a 20. század elején még népszerű fateknőket idézi a formája. 150×72 cm-es tágasságú, két személy is kényelmesen fürödheti.

M-Acryl Prestige – Jasmine műmárvány kád
(További képekért kattinson a képre.)

A Violet első ránézésre a Jasmine virágtestvérkéje. De az Ön értő szeme észreveszi, hogy alul van egy viszonylag éles váltás a kádfal esésében. Egyfajta modern „szögletesség” azoknak, akik egy lágy vonalvezetésű fürdőszobakialakítást enyhén ellensúlyozni szeretnének. Az ellentétek nemcsak vonzzák egymást, hanem együtt harmóniát adnak ki.

M-Acryl Prestige – Vioelet szabadon álló műmárvány kád
(További képekért kattinson a képre.)

Mindegyik fehér/fehér, illetve fehér/fekete színkombinációkban érhető el (utóbbi azt jelenti, hogy az előlapja igéző éjfekete színű).

Nézze meg a Prestige kádakat soron kívül

A bemutatótermünket sokan ismerik: aki igényes a fürdőszobájára, szinte biztosan körbenéz itt, amikor felújít, kádat, zuhanyzót, jakuzzit keres, panzióját szereli föl.

Azt kevesebben tudják, hogy ha telefonon időpontot foglal, akkor soron kívül fogadjuk és körbevezetjük Önt – még csúcsidőben is.

Még képekről és videókról sem lehet visszaadni azt az élményt, amit a Prestige nyújt – ezért javaslom, hogy jöjjön el bemutatótermünkbe és próbálja ki a kádakat. Feküdjön bele ruhában, simítsa végig, szeressen bele. Nem nehéz.

Cikksorozatunk további részei is várják önt.

Kérje további inspiráló és szakértői cikkeinket a fürdőkád témában. Adja meg e-mail címét, hogy további hasznos tartalmakat küldhessünk Önnek.